Ieri, dupa ce incepusem deja sa scriu postul “Pe loc” (pe care l-am scris-sters de 10 ori, apropos), am primit flori. Flori de toamna. Violet. Multe. Cu miros de toamna. Desi I really acted like a bitch (fraza asta chiar nu suna bine in romana!) cam toata saptamana.

N-am reactionat cum ar fi trebuit. Doar un zambet discret. Desi au trezit multe in mine. Au venit ca un fel de raspuns la intrebarea care ma obseda: “pot sa traiesc toamna asta minunata? O pot aduce in casa?” Am inceput sa ma gandesc “de ce am primit flori?” Mi-am dat diverse raspunsuri, pentru ca mai tarziu sa aflu ca era unul pe care nu il pusesem pe lista de supozitii: “pentru ca te iubesc. Si din cand in cand iti mai iau flori. Asa.”. Si mi-am amintit… florile nu se dau pentru ca vrei sa obtii ceva, nu se dau neaparat pentru ca e ziua cuiva sau pentru ca ceri iertare. Florile se mai dau si asa… pur si SIMPLU.

Specialitatea mea este sa complic lucrurile. Nu m-am priceput niciodata sa le simplific. Asta pentru ca eu gandesc in alb sau negru, gri inchis sau gri deschis. Da, e un paradox. Crezi ca daca elimini din posibilitati si le rezumi la DA sau NU, simplifici treburile. De fapt, nu e chiar asa. In timp ce raspunsurile la intrebarile simple pot fi (si e recomandabil sa fie) DA sau NU, la intrebarile si situatiile complexe… mai niciodata nu exista doar DA sau NU. Poate ar trebui sa vorbesc mai putin si sa ascult mai mult. Sunt o fire autodidacta, dar nu ma pot invata eu ceea ce nu stiu. Poate ar trebui sa imi maresc “spectrul cromatic”. Doar nu vreau sa imi pictez viata in culori putine si prea stridente.

O iau pe aratura… Cred ca pur si simplu tot ce voiam sa spun ca ieri am primit flori. Si imi plac tare mult. Imi place foarte mult sa primesc flori. Dar nu i-am zis niciodata. Adica i-am zis, dar… dar nu am adaugat si ca realmente imi fac zilele mai frumoase. Doar cand le privesc si imi aduc aminte cum aratau la el in mana. Zambetul discret din momentul in care le primesc… ascunde mult mai mult in el. Ascunde un fel de “multumesc” care nu poate fi simplu descris. Si ascunde in el mai multa observatie si intelegere decat pare. Pentru ca dragul meu, vreau sa stii ca vad… vad ca niciodata nu sunt flori galbene, ca mereu sunt impachetate in ambalaj cat mai simplu, ca sunt mereu cu coditele aranjate simetric. Vad ca sunt pentru MINE.

Ieri am primit flori de toamna… 🙂