Ieri am sarbatorit 1 Mai prin munca. Vremea de afara m-a obligat… Dupa ce ne-am facut datoria de a vizita una din terasele din Bucuresti (Lascar, mai exact) si de a comanda mancare traditionala pentru aceasta zi, mi-am dat seama ca anul acesta nu pot scoate hainutele de vara dupa Constantin si Elena, cum fac de obicei. De ce? Pentru ca pe terasa termometrul arata deja 34 de grade celsius!

A venit vara. Dar… cand, cum? Mi-am folosit pantofiorii si camasile cu maneca lunga doar… 3 zile! ATAT! 3 zile… si ieri am fost nevoita sa le vad cum ma privesc triste in timp ce le impachetez si le aranjez pe cel mai inalt raft al sifonierului, pentru a lasa bara de umerase libera pentru camasile cu maneca scurta, fustele in culorile pastelate si rochiile de in. Am inghitit in sec mustrarea pantofilor gri, proaspat cumparati, care au vazut lumina soarelui doar intr-o singura zi. Nici plansetele esarfelor colorate (o parte stranse cu multa grija inca din toamna), nu le-am putut ignora. Dar am facut ce trebuia…

Problema cu despachetatul hainelor de vara este ca, oricat de atent ai fi cand le strangi toamna, ele se vor sifona. Asadar… de pe la 8 seara si pana pe la miezul noptii eu am calcat, am distribut umerase si am regandit aranjarea sifonierului. Iar Cel de Sus mi-e martor ca e cel mai mare pe care puteam sa il comand pentru acel dormitor. Am ignorat fara mila protestele hainutelor de primavara si am ascultat petrecerea pe care suratele lor mai subtiri o dadeau.

In acest ritm halucinant de schimbare a anotimpurilor, mi-e teama ca va trebui sa regandim o serie de lectii din cartea de geografie. Voua cum vi s-a parut ziua de ieri si cum ati petrecut 1 Mai?