Eu sunt Laura… Laura Ducu. Laura Elena Ducu, dacă ar trebui să fiu mai precisă. ÃŽmi pare bine să te cunosc!

ÃŽmi imaginez că dacă ai păşit în această “casă” virtuală, vei vrea să cunoÅŸti câte ceva despre gazdă. M-am născut în anul de graÅ£ie 1987, într-o zi friguroasa de iarna – 20 ianuarie. Am absolvit Universitatea NaÅ£ională De Arte Teatrale ÅŸi Cinematografice “I. L. Caragiale”, Facultatea de Film, secÅ£ia Regie de film ÅŸi Tv în anul 2010. ÃŽn prezent îmi urmez vocaÅ£ia doar prin intermediul unor proiecte personale.

ÃŽncă din timpul liceului m-am implicat în numeroase proiecte culturale şi de voluntariat. Am lucrat 3 ani în publicitate, având o afecÅ£iune aparte pentru job-ul de copywriter. ÃŽn 2012 am decis să schimb puÅ£in direcÅ£ia ÅŸi să explorez fascinantul domeniu al comunicării online, Social Media fiind fenomenul care m-a cucerit de la primul contact. Din 2013 am decis că funcÈ›ionez cel mai bine ca freelancer È™i am început să mă drăgălesc cu multe proiecte frumoase. Ba PR, ba organizare de evenimente conceptuale, ba strategie Social Media, ba training. Cum marile iubiri nu se uită, actoria, regia È™i teatrul își primesc tributul binemeritat, însă admit că în timp ce eu le-am ales pe ele… PR-ul m-a ales pe mine.

Ce ar trebui să mai È™tii despre mine? Că am două pisici pe care le iubesc foarte mult (Figaro ÅŸi Altheea), că de la geamul living-ului meu se vede o pădure, că am văzut cele 10 sezoane din “Friends” de 4  5 ori, că am un comportament uÈ™or obsesiv-compulsiv (asortez totul, pun totul în ordine, etc.) È™i că dacă ai ajunge să mă cunoÈ™ti foarte bine ai înÈ›elege de ce părul meu e roÈ™u de deja 10 ani. ÃŽn timp ce culoarea mea preferată rămâne violet. 🙂 Da, nu sunt o persoană simplă. Dar colorez frumos. Promit!
        

De ce scriu? Din acelaşi motiv pentru care cred cu tărie că vocaţia mea e cea pe care am urmat-o: pentru că îmi plac oamenii şi poveştile. Poveştile lor, mai ales. Prin prisma mea.

*înafară de clasicele rețele de socializare pe care mă poți găsi (foarte des, poate chiar prea des), mă mai poți contacta și pe adresele de e-mail red@lauraducu.ro sau laura.ducu@gmail.com.

UPDATE: (iulie 2015)

M-am plâns mereu că nu reuÈ™esc să tratez blogul acesta ca pe o Rezidență permanentă, ci cel mult ca pe o Casă de Vacanță. Absentez mult, revin, mă simt confortabil apoi plec iar… Mi-am dat seama, deasemenea, că deÈ™i sunt o fire foarte independentă (m-am mutat din clasa a XII-a din casa părintească), nu mi-a plăcut niciodată să trec pragul unei case goale. Poate că asta e cauza pentru care nu trec pragul de aici prea des. Ca atare m-am gândit să fac ceea ce îmi place cel mai mult… Să împart. 🙂

ÃŽncepând de acum această casă virtuală are un musafir permanent. Meet Ioana! 🙂 Ioana este studentă la UNATC, Facultatea de Film, secÈ›ia Comunicare Audio-Vizuală È™i mi-a făcut onoarea să mă aleagă ca mentor. Ioana este PR Assistant la Interaktiv-University și planurile ei pentru 2015 sună exact ca ale mele pentru fiecare an, de când mă È™tiu: ”Vreau să învăț cât mai mult!”. Ioana are un zâmbet molipsitor, multe opinii, entuziasmul de la 20 de ani È™i speranÈ›a că va schimba lumea. Da, e destul de firesc să o aleg ”colegă de cameră”.