Auzisem de ceva vreme de Acuarela și de faptul că e un spațiu foarte creativ decorat și îmi doream să ajung. Doar că în ultima vreme mai toate întâlnirile mele au fost unele de lucru (d-ăla nu extrem de creativ) și nu părea să fie spațiul potrivit. Imediat după Arkadia ShortFest am avut o zi în care mi-am propus să plec hai-hui de la ora 17:00 și am luat-o și pe Ioana după mine, amândouă fiind cu chef de experimentat locuri în care nu am mai fost.

Așa am ajuns în grădina de la Acuarela. Primul ”WAU” a fost generat de zecile de umbreluțe suspendate. Recunosc că pozele cu ele, de pe site-ul lor, m-au și determinat să îl trec pe lista mea de hoinărit. Ok, e loc bun pentru întâlniri creative.

acuarela

Majoritatea măsuțelor erau rezervate, căci aparent de la 19.00 rula o proiecție. Am găsit totuși o masă care beneficia de suficientă umbră și am primit cu mare bucurie menu-ul: afară erau peste 30 de grade, iar mie mi-era extrem de sete. Pe cât de sete mi-era, pe atât de greu mi-a fost însă să aleg o limonada. Nu erau mai mult de 10 feluri listate, dar pe cuvânt de nu aveau combinațiile mele preferate. Eu m-am oprit la cea cu mentă și ghimbir, în timp ce am convins-o pe Ioana să o încerce pe cea cu zmeură. Am primit foarte repede comanda și am consumat-o și mai repede! Nu era doar de la sete și căldură, credeți-mă! Pur și simplu oamenii ăștia știu să facă limonade: reci, din fructe proaspete, nu foarte dulci… Am avut plăcuta surpriză să găsesc în menu-ul lor și Socată – am devorat un ”borcănel” (căci așa a fost metoda de prezentare) și din această licoare.

Am apreciat foarte mult atenția la detalii: mesele aveau pe ele un borcan cu apă și pensule, precum și un set de acuarele. Culorile decorului erau cumva din același film: vii, optimiste, desprinse efectiv dintr-un set de acuarele sau de pe un șevalet. Personalul este foarte amabil și prompt (lucru pe care l-am apreciat mult ținând cont de cât de aglomerat era în ziua în care am fost noi). Mie mi s-au părut super-ok și prețurile (limonadele erau 12 lei, găseai și mâncare – supe, sandwich-uri și burgeri, toate între 12 și 28 de lei). Este un loc ideal, din punctul meu de vedere, atât pentru o întâlnire cu prietena cea mai bună, cât și pentru o ieșire cu gașca sau o întâlnire de lucru a creativilor (eu mi-aș instala un birou acolo, de exemplu).

Am fi vrut tare mult să încercăm și mâncarea (burgerii aveau descrieri chiar delicioase!), dar cât am stat noi acolo a picat curentul și… bye-bye burgers. Nu îmi pare rău, căci așa am ajuns în aceași zi în alt super-local, despre care a scris Ioana. (Deh! Când îmi intră mie în minte să mănânc ceva, până nu-mi ajunge pe farfurie nu mă liniștesc…). Oricum, poate fi un bun prilej să băgăm dubla 2 și să mergem pentru încă o tură de umbreluțe colorate, limonade delicioase și atmosferă ca din cărțile copilăriei. Mai ales că încă nu am văzut interiorul!

Ca atare, dacă nu ați încercat până acum localul, vi-l recomand cu încredere. Este o experiență foarte plăcută și atipică. Deasemenea, vă îndemn cu mare curiozitate să îmi spuneți pe unde să mai hoinăresc…!?