Auzisem de ceva vreme de Acuarela și de faptul că e un spațiu foarte creativ decorat și îmi doream să ajung. Doar că în ultima vreme mai toate întâlnirile mele au fost unele de lucru (d-ăla nu extrem de creativ) și nu părea să fie spațiul potrivit. Imediat după Arkadia ShortFest am avut o zi în care mi-am propus să plec hai-hui de la ora 17:00 și am luat-o și pe Ioana după mine, amândouă fiind cu chef de experimentat locuri în care nu am mai fost.

Așa am ajuns în grădina de la Acuarela. Primul ”WAU” a fost generat de zecile de umbreluțe suspendate. Recunosc că pozele cu ele, de pe site-ul lor, m-au și determinat să îl trec pe lista mea de hoinărit. Ok, e loc bun pentru întâlniri creative.

acuarela

Majoritatea măsuÈ›elor erau rezervate, căci aparent de la 19.00 rula o proiecÈ›ie. Am găsit totuÈ™i o masă care beneficia de suficientă umbră È™i am primit cu mare bucurie menu-ul: afară erau peste 30 de grade, iar mie mi-era extrem de sete. Pe cât de sete mi-era, pe atât de greu mi-a fost însă să aleg o limonada. Nu erau mai mult de 10 feluri listate, dar pe cuvânt de nu aveau combinaÈ›iile mele preferate. Eu m-am oprit la cea cu mentă È™i ghimbir, în timp ce am convins-o pe Ioana să o încerce pe cea cu zmeură. Am primit foarte repede comanda È™i am consumat-o È™i mai repede! Nu era doar de la sete È™i căldură, credeÈ›i-mă! Pur È™i simplu oamenii ăștia È™tiu să facă limonade: reci, din fructe proaspete, nu foarte dulci… Am avut plăcuta surpriză să găsesc în menu-ul lor È™i Socată – am devorat un ”borcănel” (căci aÈ™a a fost metoda de prezentare) È™i din această licoare.

Am apreciat foarte mult atenÈ›ia la detalii: mesele aveau pe ele un borcan cu apă È™i pensule, precum È™i un set de acuarele. Culorile decorului erau cumva din acelaÈ™i film: vii, optimiste, desprinse efectiv dintr-un set de acuarele sau de pe un È™evalet. Personalul este foarte amabil È™i prompt (lucru pe care l-am apreciat mult È›inând cont de cât de aglomerat era în ziua în care am fost noi). Mie mi s-au părut super-ok È™i preÈ›urile (limonadele erau 12 lei, găseai È™i mâncare – supe, sandwich-uri È™i burgeri, toate între 12 È™i 28 de lei). Este un loc ideal, din punctul meu de vedere, atât pentru o întâlnire cu prietena cea mai bună, cât È™i pentru o ieÈ™ire cu gaÈ™ca sau o întâlnire de lucru a creativilor (eu mi-aÈ™ instala un birou acolo, de exemplu).

Am fi vrut tare mult să încercăm È™i mâncarea (burgerii aveau descrieri chiar delicioase!), dar cât am stat noi acolo a picat curentul È™i… bye-bye burgers. Nu îmi pare rău, căci aÈ™a am ajuns în aceaÈ™i zi în alt super-local, despre care a scris Ioana. (Deh! Când îmi intră mie în minte să mănânc ceva, până nu-mi ajunge pe farfurie nu mă liniÈ™tesc…). Oricum, poate fi un bun prilej să băgăm dubla 2 È™i să mergem pentru încă o tură de umbreluÈ›e colorate, limonade delicioase È™i atmosferă ca din cărÈ›ile copilăriei. Mai ales că încă nu am văzut interiorul!

Ca atare, dacă nu aÈ›i încercat până acum localul, vi-l recomand cu încredere. Este o experiență foarte plăcută È™i atipică. Deasemenea, vă îndemn cu mare curiozitate să îmi spuneÈ›i pe unde să mai hoinăresc…!?