Unul din lucrurile care îmi plac atât de mult la luna decembrie este umanitatea ei. Știu că normal ar fi să ne îngrijim de cei mai puțin norocoși mereu, constant. Nu doar cu prilejul unei sărbători anume. Dar dacă există o anumită perioadă care, din orice motive, reușește să scoată ce e mai bun din oameni la iveală, nu pot decât să o îndrăgesc. Cu atât mai mult cu cât căldura sufletească pe care o emanăm acum vine parcă într-o antiteză completă cu vremea de afară.

Anul acesta am avut surpriza plăcută de a afla despre o mână de oameni care an de an, în decembrie, aleg o cauză în care să se implice. Nu sunt un ONG, nu sunt o asociaÈ›ie, nu pledează pentru un partid politic… Nu. Sunt oameni cu job-uri precum mine, precum tine, cu familii, cu hobby-uri. Dar pe care îi leaga acest obicei. An de an… se organizează cum pot mai bine È™i aduc zâmbete pe feÈ›ele unor oameni pentru care decembrie nu e la fel de colorat ca pentru noi.

Satul Alma Vii este cel către care inima lor s-a îndreptat spre a ajuta. Cu un an în urmă, 28 de donatori au participat voluntar la acÈ›iunea “MoÈ™ Crăciun în Alma Vii”, în urma careia cei 390 sateni, dintre care 67 de copii, au umplut aerul cu zâmbete È™i recunoÈ™tință: au primit o cristelniță cu care pot îndeplini taina botezului. Până la finalul acestui an încă 2 bebeluÈ™i urmează să fie botezaÈ›i. ÃŽn fotografie îi puteÈ›i vedea pe copiii din sat după ce au primit donaÈ›iile strânse special pentru ei.

Anul acesta planurile acestor oameni minunați sunt și mai ambițioase: Grădinița de copii ce poarta numele Alma Viitor se va deschide în 2013 în clădirea donată comunității locale în octombrie 2012. Pentru a deveni însă un loc în care micuții să poate face primii pași spre educație, grădinița trebuie dotată. Ori fondurile acestui sat sunt foarte limitate. Dar cu ajutorul nostru ele ar putea crește și s-ar putea transforma în mobilierul și jucăriile de care cei 20 de prichindei au mare nevoie.

Implicarea voastră (fie È™i doar în promovarea acestui caz) este cel mai frumos cadou pe care aceÈ™ti oameni l-ar putea primi de Crăciun. DonaÈ›iile se pot face în contul IBAN RON RO 88 RZBR 0000 0600 0985 3136, deschis pe numele – Virginia O’Neil la Raiffeisen Bank, SMB (cu rugamintea ca în momentul operării transferului să fie făcută menÈ›iunea Crăciun Alma Vii) .

Sumele strânse È™i lista cheltuielilor pot fi puse la dispoziÈ›ia voastră în orice moment al acÈ›iunii. MoÈ™ Crăciun va duce darurile în Alma Vii în weekend-ul care urmează (15-16 decembrie 2012). PuteÈ›i să vă alăturaÈ›i, dacă doriÈ›i, echipei de lucru a voluntarilor ce vor merge la faÈ›a locului. Cei implicaÈ›i mi-au spus că È™tiu sigur că sătenii È™i copiii vor fi bucuroÈ™i de oaspeÈ›i, întrucât aceÈ™tia ajung foarte rar pe uliÈ›ele lor…

ÃŽn mod ironic, de-a lungul vremii, eu am primit unele din cele mai proaste veÈ™ti si unele din cele mai mari provocări în luna decembrie… È™i m-aÈ™ fi aÈ™teptat, cu timpul, sa ajungă să îmi fie antipatică. Sau să nu îi mai simt farmecul. Dar niciodată nu am putut rămâne rece la toată  căldura pe care perioada asta o emană… nimic nu a putut să îmi facă inima să bată mai încet la parfumul lui decembrie. Iar cei cărora le datorez asta sunt oamenii minunaÈ›i care se încăpățânează să ne arate că mai avem de ce să rămânem prin zonă. 🙂 HaideÈ›i să fim alături de ei! HaideÈ›i să fim È™i NOI responsabili, în cât de mică măsură, de niÈ™te zâmbete… Ce ziceÈ›i?