Auzisem de fete pe role care vin È™i-È›i servesc burgeri apetisanÈ›i într-un restaurant pe strada Vasile Lascăr. Auzisem că e 50’s style È™i am zis instant DA! Laura mi-a zis că vrea să încercăm locul È™i că nu ar strica o seară plină de poveÈ™ti asezonată cu niÈ™te burgeri ca la carte. AÈ™a că ne-am dus orbeÈ™te. Dar nu a fost degeaba, căci nu mă aÈ™teptam să fiu atât de plăcut surprinsă.

sursa foto: arhiva personală

ÃŽncă de cum am intrat am simÈ›it instant schimbarea de temperatură. Răcoros È™i ritmat. Hmm, da! Ä‚sta e Rock’n’roll! Ce credeam eu oare că au? Muzică clasică?! Da, l-am ratat pe Bach È™i am ratat È™i fetele pe role. Am fost puÈ›in dezamăgită, dar nu într-atât încât să minimizez impactul pe care l-a avut asupra mea atmosfera. ÃŽnainte de a comanda am inspectat cu ochi critic totul.  Și asta e concluzia la care am ajuns: E luminat, e colorat, e vintage într-un mod agresiv È™i deloc melancolic, e prietenos È™i aerisit.  Și are vedere la stradă…da, da! Are vedere la stradă.

Ne-am hotărât la doi burgeri din meniul foarte variat.  Prima mea reacție a fost că erau prea scumpi, dar mi-a trecut repede când mi-a fost adusă farfuria. Când să comandăm ne-am izbit de o situație curioasă: personalul vorbește cu noi americănește (ei bine, englezește), cu un accent puțin chinuit românesc. Luate prin învăluire de aceast lucru inedit și foarte nedumerite la început, am înțeles de ce accentul domnișoarei dădea puțin înspre graiul nostru mioritic.  Asta clar a întregit viziunea completă despre specificul restaurantului! Și-acum să vi-l arăt pe Alcatraz.

Burger Alcatraz. California 50's Diner

Acum înțelegeți și voi de ce nu e pricey? E o senzație interesantă (și probabil foarte americănească!) să mănânci carne cu bacon (deci tot cu carne), asezonată cu roșie și castraveciori murați. Iar pentru a o face și mai interesantă, cereți burgerul să fie gătit mediu și combinați-l cu sosul de ketchup smoked și picant. Dacă există un lucru important pe lumea asta pe care trebuie cineva să-l știe despre mine acela este că-mi place să mănânc condimentat. Dar am vorbit destul despre mine, să mai vorbim și despre desert. Căci avem și desert!

Am comandat împreună un desert numit în meniu ”Carmelina” (parcă!), dar noi am rebotezat-o: Laura a numit-o “Delicious Baby”, eu îi spun “Chestie decadentă”. Decât să încerc să vă explic ce combinaÈ›ie de caramel, posibil îngheÈ›ată È™i ciocolată reuÈ™eÈ™te bucătarul de acolo să facă, mai bine mă credeÈ›i pe cuvânt È™i mergeÈ›i să o încercaÈ›i.

Ce a reuÈ™it să-mi ofere experienÈ›a California 50’s Diner? Burgeri buni, desert fantastic, atmosferă excelentă È™i dorinÈ›a de a mai reveni. John Waters a recreat frumos atmosfera anilor 50 în Cry Baby (1990) È™i Johnny Depp începe bine cântecul: “Am încasat una pentru toÈ›i.” Un burger…regatul meu pentru un burger! (Că tot vorbeam de clasici.)