Auzisem de fete pe role care vin și-ți servesc burgeri apetisanți într-un restaurant pe strada Vasile Lascăr. Auzisem că e 50’s style și am zis instant DA! Laura mi-a zis că vrea să încercăm locul și că nu ar strica o seară plină de povești asezonată cu niște burgeri ca la carte. Așa că ne-am dus orbește. Dar nu a fost degeaba, căci nu mă așteptam să fiu atât de plăcut surprinsă.

sursa foto: arhiva personală

Încă de cum am intrat am simțit instant schimbarea de temperatură. Răcoros și ritmat. Hmm, da! Ăsta e Rock’n’roll! Ce credeam eu oare că au? Muzică clasică?! Da, l-am ratat pe Bach și am ratat și fetele pe role. Am fost puțin dezamăgită, dar nu într-atât încât să minimizez impactul pe care l-a avut asupra mea atmosfera. Înainte de a comanda am inspectat cu ochi critic totul.  Și asta e concluzia la care am ajuns: E luminat, e colorat, e vintage într-un mod agresiv și deloc melancolic, e prietenos și aerisit.  Și are vedere la stradă…da, da! Are vedere la stradă.

Ne-am hotărât la doi burgeri din meniul foarte variat.  Prima mea reacție a fost că erau prea scumpi, dar mi-a trecut repede când mi-a fost adusă farfuria. Când să comandăm ne-am izbit de o situație curioasă: personalul vorbește cu noi americănește (ei bine, englezește), cu un accent puțin chinuit românesc. Luate prin învăluire de aceast lucru inedit și foarte nedumerite la început, am înțeles de ce accentul domnișoarei dădea puțin înspre graiul nostru mioritic.  Asta clar a întregit viziunea completă despre specificul restaurantului! Și-acum să vi-l arăt pe Alcatraz.

Burger Alcatraz. California 50's Diner

Acum înțelegeți și voi de ce nu e pricey? E o senzație interesantă (și probabil foarte americănească!) să mănânci carne cu bacon (deci tot cu carne), asezonată cu roșie și castraveciori murați. Iar pentru a o face și mai interesantă, cereți burgerul să fie gătit mediu și combinați-l cu sosul de ketchup smoked și picant. Dacă există un lucru important pe lumea asta pe care trebuie cineva să-l știe despre mine acela este că-mi place să mănânc condimentat. Dar am vorbit destul despre mine, să mai vorbim și despre desert. Căci avem și desert!

Am comandat împreună un desert numit în meniu ”Carmelina” (parcă!), dar noi am rebotezat-o: Laura a numit-o “Delicious Baby”, eu îi spun “Chestie decadentă”. Decât să încerc să vă explic ce combinație de caramel, posibil înghețată și ciocolată reușește bucătarul de acolo să facă, mai bine mă credeți pe cuvânt și mergeți să o încercați.

Ce a reușit să-mi ofere experiența California 50’s Diner? Burgeri buni, desert fantastic, atmosferă excelentă și dorința de a mai reveni. John Waters a recreat frumos atmosfera anilor 50 în Cry Baby (1990) și Johnny Depp începe bine cântecul: “Am încasat una pentru toți.” Un burger…regatul meu pentru un burger! (Că tot vorbeam de clasici.)