Pe vremea când acest post se va publica sper că voi savura o cafea aromată pe o terasă în centrul Lisabonei, în timp ce planific traseul zilei. M-am gândit să nu o las pe Ioana singură-singurică pe blog È™i să mai scriu un ultim post înainte de plecarea spre aeroport, pe care să îl programez spre publicare luni dimineață. Evident, numai la scris nu îmi stătea mie gândul, aÈ™adar am zis să ”keep it simple”. 🙂

O să vă povestesc despre rutina mea de făcut bagajul pentru călătorie. Pentru că tocmai am petrecut 90 de minute făcându-l È™i pentru că… îmi place la nebunie! Să despachetez, mai puÈ›in. Dar să împachetez… pentru mine e ca o plimbare la magazin sau ca o regie de photoshooting. Partea bună e că reuÈ™esc să fac în aÈ™a fel încât nu uit niciodată lucruri acasă și nu car chestii pe care nu le folosesc (exceptând un outfit de rezervă, care se întâmplă să rămână de rezervă pentru că totul a decurs fără incidente).

După cum am mai povestit, eu sunt 100% fată de oraș. Ca atare plecările mele vor fi, cel mai probabil, în orașe. Nu mă omor după drumeții, nu mă simt confortabil în haine sport și pentru mine concediul e o perioadă rară pe care doresc să o trăiesc simțindu-mă ca o prințesă. Deci, pentru mine este importantă selecția outfit-urilor de vacanță. Trebuie să fie suficient de comode încât să îmi permită 8 ore de plimbare/zi, destul de feminine cât să mă reprezinte, complet asortate astfel încât să mă simt ca acasă și ușor de adaptat la locurile prin care voi trece.

figaro bagaj

Eu deseori gândesc în culori, ca atare primul lucru pe care îl fac înainte să mă apuc de bagaj e să mă gândesc ce culori îmi inspiră mie vacanÈ›a ce urmează. ÃŽn cazul de față am ales un set de nuanÈ›e de violet (cu accente de verde – era prima imagine care îmi venea în minte), dar È™i nuanÈ›e de oranj (alături de accente de roÈ™u, brunuri È™i crem). După ce îmi aleg paleta de culori… deschid È™ifonierul. ÃŽncep să dau umeraÈ™ele unul după altul, precum la magazin. Când găsesc acea piesă vestimentară care corespunde poveÈ™tii în culori È™i stilului de vacanță, o pun pe pat. Dau fuga la sertarele cu accesorii È™i le scot pe lângă ea pe cele care i se potrivesc (sunt foarte atentă la detalii – aleg TOT: de la curea, la cercei È™i până la agrafe/elastice). Fac de aÈ™a natură încât să am un outfit pentru fiecare zi, dar încercând să am elemente care se repetă (mai ales la capitolul accesorii), pentru că nu suport să car multe lucruri după mine. ÃŽncălțămintea o las la urmă È™i mereu încerc, ca pe lîngă ce voi purta în ziua plecării, să nu iau mai mult de 2-3 perechi de schimb vara È™i 1-2 primăvara/toamna (iarna încerc să nu fie nevoie). Geanta cea mai voluminoasă va fi cea cu care plec (aleg culori neutre), pun în bagaj incă una potrivită È›inutelor.

După ce am terminat, pun frumos accesoriile pe categorii în cutiuÈ›e speciale de voiaj, împachetez hainele È™i le pun în troller având grijă să le las deasupra pe cele care se È™ifonează mai uÈ™or, apoi pe 3 din cele 4 laturi ale troller-ului aÈ™ez cât mai compact posibil accesoriile, produsele de întreÈ›inere (creme, perii de păr) È™i alte elemente necesare (cărÈ›i È™i umbrelă, cel mai probabil + o selecÈ›ie de medicamente de voiaj, pentru situaÈ›ii gen răceli/dureri de cap etc.). Mereu las buzunarele din exterior goale, precum È™i un spaÈ›iu de 10% – 20% din troller (trebuie să mă întorc È™i cu cadouri, nu?!).

Cu 1-2 zile înainte de plecare încerc să îmi fac un checklist cu tot ce îmi trebuie, ca atare trec prin el după ce bagajul e gata. Aproape întotdeauna observ că uit de pijama, dar dacă nu călătoresc singură…. găsesc mereu un tricou de împrumut. 😉 O provocare este È™i să scot pisicile din bagaj, ca să îl pot închide, după cum se poate observa È™i în poza de mai sus…

Cam asta e rutina mea în ceea ce privește pregătitul bagajelor de călătorie, probabil că nu e cea mai optimă, dar funcționează de minune pentru mine. Voi cât timp dedicați pregătirii bagajului de vacanță? Procedați în mod organizat sau totul este spontan?