Am primit o leapsa de la Fata cu pisici. Si ma incumet sa o fac. Desi imi vine sa “trag mata de coada” si sa zic pas. 🙂 Trebuie sa scriu despre barbatii care mi-au trecut prin brate, caracterizandu-i succint dupa profesiile lor. Nu voi da nume si prea multe detalii, asa ca nu mustaciti prea mult. Nu ii scriu in ordine cronologica sau a insemnatatii, ci dupa cum imi vor veni mai rapid in minte.

Iubitul IT-ist: cea mai lunga relatie a mea a fost un IT-ist. Si aceasta profesie pare sa fie un lait-motiv al vietii mele… cam 3-4 fosti iubiti ai mei erau IT-isti. Iubitul IT-ist este calculat. Gandeste in if-uri si while-uri. Inclusiv cand se duce la cumparaturi. Acest tip de iubit are o relatie foarte speciala cu calculatorul lui. Si va trebui sa accepti asta. Butoneaza tastatura foarte rapid, citeste blog-uri tehnice, intarzie mereu sa vina la masa cand mancarea e gata pentru ca “mai are putin”. Iar daca va duceti intr-un hypermarket sa faceti cumparaturile impreuna… TREBUIE, dar TREBUIE sa treceti pe la accesorii IT. Chiar daca nu ii trebuie nimic… doar sa se uite. Minim 20 de minute. Chiar daca sunt aceleasi produse mereu. Partea buna e ca daca ai un IT-ist in casa, ai mereu si blank-uri, RW-uri, stick USB, internet wireless, calculator fara virusi si sistem de operare mereu functional. Si, cel putin in cazul celor cunoscuti de mine, IT-isti au simtul umorului. END.

Iubitul hibrid: adica si artist si realist. Exista, exista. Persoana cea mai importanta din viata mea ACUM face parte din aceasta categorie. Avantajul, fata de categoria precedenta, este ca fiind SI IT-ist, ai parte de toate beneficiile de mai sus, DAR nu intarzie la masa cand il chemi, pentru ca asta fiind doar un scop de castig, nu e vital sa termine ATUNCI linia de cod. Si daca e si putin artist, ai parte de bancuri mai bune, un plus de sensibilitate, povesti mai interesante si mai multa atentie la detalii care tin de viata personala. Partea prosta e ca mereu sunt putin frustrati ca ceea ce fac nu e in concordanta perfecta cu ceea ce sunt ei. Si au probleme cu a-si exprima prea exact sau puternic sentimentele. Reactii intarizate.

Iubitul artist: o durere de cap. Daca si tu faci parte din aceeasi categorie cu el, s-a ales praful. Veti avea mereu contradictii vis-a-vis de conceptii, de viziuni. Veti trai in lumi separate. Comunicarea: zero. Deoarece el crede, by default, ca nimeni nu il poate intelege asa cum este el, de fapt.  Nu am putut sa trec de mai mult de o luna cu iubitul din categoria asta. O singura data, demult, am stat cu cineva 6 luni… Dar eram mica si toanta. Si nu era chiar artist-artist. Lucra in domeniul cinematografic, departamentul de sunet. Si era mereu absent, pentru ca trebuia sa fie prezent acolo. Da, asta e o alta problema cu iubitul artist pana in maduva oaselor: nu vei fi niciodata pe locul 1 in viata lui. Poate doar daca reusesti sa ii devii muza… si doar tu, nu si altceva/altcineva.

Iubitul manager: tot timpul ocupat. Ii suna telefonul des. Tinde sa faca lucrurile fara sa te mai intrebe si pe tine, pentru ca deh! El e manager, el cu asta se ocupa: sa managerieze. Sunt tipi destul de stilati, au bun gust in a alege localuri sau destinatii de vacanta. Fac cadouri reusite, dar destul de nepersonalizate. Iubitul manager este acel gen de tip cu care eu as fi multumita… si atat.

Iubitul politehnist: e linistit. Pentru mine, prea linistit. Gandeste practic, trebuie sa isi explice cum functioneaza ceva. Poate fi romantic (in unele cazuri), dar nu neaparat original. Nu sunt firi agresive, nu vor intretine o cearta aiurea. E destul de clasic. Daca ceea ce cauti e o relatie linistita, standard, liniara… iubitul politehnist e ok.

Cam asta ar fi.  Nu cred ca am omis nicio categorie. Dau si eu mai departe aceasta leapsa la Ana-Maria si Andreea.