Nu știu cum mă nimeresc eu mereu să scriu despre burgeri, dar pare să nu mă deranjeze deloc. Și de ce m-ar deranja?! Când vine vorba de felul în care mănâncă americanii toată lumea o ia razna. Să nu o mai lungim! Acest articol face parte din seria locurilor cu burgeri în care merg cu Laura.

Am fost la Ruby Tuesday de pe Bulevardul Decebal È™i nu am avut cum să bem vin… Noi sărbătoream dar nu È™tiam de politica no alchool pe care o practică. Am zis ”ok, asta e” È™i am luat limonadă de mango È™i o bere Bavaria fără alcool. Am comandat la aperitiv niÈ™te Cheddar Fries,  ca să nu ne plictisim cât timp mai aÈ™teptam o a treia persoană.  Cartofii prăjiÈ›i, înăbuÈ™iÈ›i cu mix cheese È™i presăraÈ›i la alegere cu bacon, carne de vită sau carne de pui ÅŸi smântână au fost buni, deÈ™i simÈ›eam că le-ar mai fi trebuit puÈ›ină brânză. Se servesc cu un Ranch Dressing reuÈ™it, pe care-l recomand din toată inima.  Am mai stat la poveÈ™ti ca fetele È™i iată ce am comandat:

Cu brânzǎ topitǎ, bacon, sos BBQ şi bucǎţele de ceapǎ pané

Smokehouse Burger cu brânzǎ topitǎ, bacon, sos BBQ şi bucǎţele de ceapǎ pané

Ruby’s Classic Burger cu sos, roșie, castraveciori murați și salată

Ruby’s Classic Burger cu sos, roșie, castraveciori murați și salată

Burgerii vin repede, iar personalul este foarte amabil. Carnea gustoasă, cartofii foarte buni È™i, după cum se poate vedea, suficienÈ›i. Nu am fost întrebate dacă ne-ar plăcea ca burger-ul nostru să conÈ›ină o carne mai bine făcută sau una în sânge, însă când ne-a adus-o gătită mediu am fost mai mult decât mulÈ›umite.  Eu am mers pe varianta clasică cu un Ruby’s Burger, preparatul special al restaurantului. Gustos, însă nu m-a dat pe spate. Ce m-a dat pe spate însă, a fost Smokehouse burger-ul Laurei. Arată într-un mare fel, nu puteÈ›i nega asta! A primit o recenzie pozitivă din partea degustătorului, deci toate bune.

Din discuÈ›ii în discuÈ›ii, la care ni s-a alăturat È™i cea de-a treia persoană, am ajuns să ne punem întrebări asupra unei idei destul de importante pentru prezentul, dar È™i pentru viitorul, burgerilor din toată lumea: de ce restaurantele care au un astfel de meniu È™i oferă burgeri, nu își fac propria chiflă? De acord, ar necesita un efort mult mai mare È™i poate ar ridica preÈ›ul unui astfel de preparat, însă nimic nu se compară cu o chiflă proaspăt coaptă după o reÈ›etă proprie È™i prăjită în puÈ›in unt înainte de asamblare. I’d pay for that! De menÈ›ionat că aceasta este o observaÈ›ie generală, făcută după ce am mai vizitat câteva astfel de restaurante È™i am constat că acestea nu dau importanță unuia dintre elementele de bază ale burger-ului. Trecând însă peste asta, ajungem la sosuri. Exceptând sosul special din interiorul burger-ului care, de altfel, a fost aproape imperceptibil picant, cei de la Ruby Tuesday ne-au adus doar ketchup – the good ol’ ketchup. Da’ bine domnule, dacă eu aÈ™ vrea să mănânc picant? Sau poate puÈ›ină maioneză? Sau poate vreun sos special? E în regulă, Ruby Tuesday! E în regulă! AÈ›i salvat la capitolul carne È™i chiflă nesfărâmicioasă. Și personal profi. Și aspectul prăjiturii Blondie pe care a comandat-o musafirul nostru È™i a mâncat-o pe nerăsuflate.

Toate ca toate, dar cu mâncarea americană nu te joci. Am avut parte de o experienÈ›a plăcută în acest loc care îmi place cum arată, iar cei de la Ruby Tuesday È™tiu cum să te facă să te simÈ›i bine primit. Poate o să revenim după ce terminăm de “vizitat” toate locurile cu burgeri din oraÈ™.