Sâmbăta trecută am fost la Ediţia cu numărul 13 a evenimentului caritabil Save&Shop, Care&Give. Despre ce este vorba? O mână de voluntari minunaţi strâng tot felul de accesorii şi haine de damă, le aranjează frumos într-un spaţiu şi dau drumul la shopping. Preţurile sunt foarte mici şi, la final, cumpărătorul alege cărei asociaţii de protecţia animalelor vor fi donaţi bănuţii. Oricine este liber să aducă şi noi produse pentru a le dona. Ele vor fi puse în vânzare în ediţia următoare.

Ediţia de sâmbătă a fost a doua la care am ajuns. Mereu se întâmpla ceva în weekend-ul în care era programat evenimentul şi eu trebuia să lipsesc. Dar sâmbătă, în ciuda vremii şi a zilei încărcate, mi-am propus să ajung. N-am ţinut cont nici de faptul că ediţia e patronată de cifra 13 (am foarte puţine superstiţii, dar asta e una din ele), nici de faptul că nu găseam locul deşi eram ajutată de super-spiritul de orientare al Celui Rău. Ştiam că trebuie să ajung.

Ce am găsit acolo? O mână de oameni minunaÅ£i, care te întâmpinau cu zâmbete, 4 asistenÅ£i speciali de shopping (în “persoanele” puilor de pisică Micky, Moon, Mimi ÅŸi Melody – salvaÅ£i recent de una din voluntare) ÅŸi multe lucruÅŸoare frumoase. Unul dintre ele mă aÅŸtepta în mod deosebit. E vremea pentru un scurt detur…

ÃŽn clasa a 12-a mi-am cumpărat de la Leonardo o geantă office, dar care avea un aer uÅŸor rebel, uÅŸor rock. Mi-aduc aminte că a fost destul de scumpă pentru standardele mele (undeva la 150 RON, care pe atunci pentru mine nu erau niÅŸte bani pe care să înÅ£eleg să îi dau pe o geantă ÅŸi atât). TotuÅŸi mi s-a părut că mi se potriveÅŸte într-atât de bine, încât am luat-o. Acea geantă m-a însoÅ£it la probele orale de la BAC, la primele interviuri mai serioase pentru job-uri mai serioase, la examenul de admitere în Facultate, la primele premiere de film la care aveam invitaÅ£ie… DeÅŸi anii treceau ÅŸi garderoba mea începea să se completeze cu diverse genÅ£i, unele mai scumpe sau mai frumoase, aceea a rămas preferata mea. Până cănd a început să prezinte semne clare de uzură. Åži tot am continuat să o port. Acum 2 toamne, când făceam curat prin genÅ£i, am văzut cât de tocită a ajuns. Nu m-a lăsat inima să o arunc. Am păstrat-o, însă nu am mai purtat-o deloc. Anul acesta, am luat finalmente decizia…

La două săptămâni după, Universul făcea în aÅŸa fel încât după 20 de minute de ture pe aceeaÅŸi stradă să reuÅŸesc să găsesc Ringstar Pet Hotel ÅŸi să particip la a 13-a ediÅ£ie a Save&Shop, Care&Give. Care mi-a spulberat superstiÅ£ia despre numărul 13. Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost un colier din buline oranj de lemn ÅŸi am zâmbit: cu doar 3 zile în urmă ajunsesem la concluzia că nu am oranj prin accesorii ÅŸi că ar trebui să iau atitudine. ÃŽn timp ce îi arătam dulcei mele asistente de shopping (Micky) margeluÅ£ele, m-am împiedicat. Åži după o super-manevră de a nu scăpa pisica din mână, am dat nas în nas (mai mult picior în material, de fapt) cu o geantă… ascunsă printr-un maldăr de genÅ£i. IniÅ£ial am crezut că e doar o suprapunere de imagini pe care o face mintea mea. Dar după ce m-am aplecat ÅŸi am ridicat-o, mi-am dat seama că nu. EXACT acelaÅŸi model de geantă precum cea care m-a însoÅ£it în momente-cheie din ultimii 7 ani era acolo… doar că într-o stare intactă, exact cum arăta geanta mea când am cumpărat-o. 🙂 Ca ÅŸi cum timpul s-a “îndoit” doar pentru mine.

Mi-am mai luat de la Save&Shop, Care&Give, în plus de geantă şi colier, două eşarfe şi două rochiţe (una din ele e cea albă din foto).

Bănuţii am ales să îi donez Asociaţiei Robi de care mă leagă amintiri frumoase şi pe voluntarii căreia îi admir în mod deosebit. Am donat o mică sumă şi pentru minunata doamnă Anda Murgu, căruia nu o să îi pot mulţumi niciodată îndeajuns de mult pentru implicarea sa directă în numeroase cazuri disperate.

                                              *Micky ne-a furat inimile ÅŸi cu greu am rezistat tentaÅ£iei de a ne mări familia…

Chiar acum, în timp ce scriu, am pe umeri una din eşarfe. Voi purta fiecare lucruşor cu un nemărginit drag, pentru că sunt mai mult decât o combinaţie organică de materiale. Sunt rezultatul multor gânduri bune, a unor iniţiative pline de compasiune şi dăruire. Emană iubire şi speranţă.

Save&Shop, Care&Give este un eveniment la care puteţi participa şi voi: puteţi dona haine (ATENŢIE: ele sunt destinate vânzării, aşadar FĂRĂ defecte), puteţi dona accesorii făcute de voi, puteţi cumpăra ceea ce au donat alţii. Mai multe fotografii de sâmbătă găsiţi aici.

P.S.: MulÅ£umesc, Doina! 🙂