Sâmbăta trecută am fost la Ediţia cu numărul 13 a evenimentului caritabil Save&Shop, Care&Give. Despre ce este vorba? O mână de voluntari minunaţi strâng tot felul de accesorii şi haine de damă, le aranjează frumos într-un spaţiu şi dau drumul la shopping. Preţurile sunt foarte mici şi, la final, cumpărătorul alege cărei asociaţii de protecţia animalelor vor fi donaţi bănuţii. Oricine este liber să aducă şi noi produse pentru a le dona. Ele vor fi puse în vânzare în ediţia următoare.

Ediţia de sâmbătă a fost a doua la care am ajuns. Mereu se întâmpla ceva în weekend-ul în care era programat evenimentul şi eu trebuia să lipsesc. Dar sâmbătă, în ciuda vremii şi a zilei încărcate, mi-am propus să ajung. N-am ţinut cont nici de faptul că ediţia e patronată de cifra 13 (am foarte puţine superstiţii, dar asta e una din ele), nici de faptul că nu găseam locul deşi eram ajutată de super-spiritul de orientare al Celui Rău. Ştiam că trebuie să ajung.

Ce am găsit acolo? O mână de oameni minunaţi, care te întâmpinau cu zâmbete, 4 asistenţi speciali de shopping (în “persoanele” puilor de pisică Micky, Moon, Mimi şi Melody – salvaţi recent de una din voluntare) şi multe lucruşoare frumoase. Unul dintre ele mă aştepta în mod deosebit. E vremea pentru un scurt detur…

În clasa a 12-a mi-am cumpărat de la Leonardo o geantă office, dar care avea un aer uşor rebel, uşor rock. Mi-aduc aminte că a fost destul de scumpă pentru standardele mele (undeva la 150 RON, care pe atunci pentru mine nu erau nişte bani pe care să înţeleg să îi dau pe o geantă şi atât). Totuşi mi s-a părut că mi se potriveşte într-atât de bine, încât am luat-o. Acea geantă m-a însoţit la probele orale de la BAC, la primele interviuri mai serioase pentru job-uri mai serioase, la examenul de admitere în Facultate, la primele premiere de film la care aveam invitaţie… Deşi anii treceau şi garderoba mea începea să se completeze cu diverse genţi, unele mai scumpe sau mai frumoase, aceea a rămas preferata mea. Până cănd a început să prezinte semne clare de uzură. Şi tot am continuat să o port. Acum 2 toamne, când făceam curat prin genţi, am văzut cât de tocită a ajuns. Nu m-a lăsat inima să o arunc. Am păstrat-o, însă nu am mai purtat-o deloc. Anul acesta, am luat finalmente decizia…

La două săptămâni după, Universul făcea în aşa fel încât după 20 de minute de ture pe aceeaşi stradă să reuşesc să găsesc Ringstar Pet Hotel şi să particip la a 13-a ediţie a Save&Shop, Care&Give. Care mi-a spulberat superstiţia despre numărul 13. Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost un colier din buline oranj de lemn şi am zâmbit: cu doar 3 zile în urmă ajunsesem la concluzia că nu am oranj prin accesorii şi că ar trebui să iau atitudine. În timp ce îi arătam dulcei mele asistente de shopping (Micky) margeluţele, m-am împiedicat. Şi după o super-manevră de a nu scăpa pisica din mână, am dat nas în nas (mai mult picior în material, de fapt) cu o geantă… ascunsă printr-un maldăr de genţi. Iniţial am crezut că e doar o suprapunere de imagini pe care o face mintea mea. Dar după ce m-am aplecat şi am ridicat-o, mi-am dat seama că nu. EXACT acelaşi model de geantă precum cea care m-a însoţit în momente-cheie din ultimii 7 ani era acolo… doar că într-o stare intactă, exact cum arăta geanta mea când am cumpărat-o. 🙂 Ca şi cum timpul s-a “îndoit” doar pentru mine.

Mi-am mai luat de la Save&Shop, Care&Give, în plus de geantă şi colier, două eşarfe şi două rochiţe (una din ele e cea albă din foto).

Bănuţii am ales să îi donez Asociaţiei Robi de care mă leagă amintiri frumoase şi pe voluntarii căreia îi admir în mod deosebit. Am donat o mică sumă şi pentru minunata doamnă Anda Murgu, căruia nu o să îi pot mulţumi niciodată îndeajuns de mult pentru implicarea sa directă în numeroase cazuri disperate.

                                              *Micky ne-a furat inimile şi cu greu am rezistat tentaţiei de a ne mări familia…

Chiar acum, în timp ce scriu, am pe umeri una din eşarfe. Voi purta fiecare lucruşor cu un nemărginit drag, pentru că sunt mai mult decât o combinaţie organică de materiale. Sunt rezultatul multor gânduri bune, a unor iniţiative pline de compasiune şi dăruire. Emană iubire şi speranţă.

Save&Shop, Care&Give este un eveniment la care puteţi participa şi voi: puteţi dona haine (ATENŢIE: ele sunt destinate vânzării, aşadar FĂRĂ defecte), puteţi dona accesorii făcute de voi, puteţi cumpăra ceea ce au donat alţii. Mai multe fotografii de sâmbătă găsiţi aici.

P.S.: Mulţumesc, Doina! 🙂