Luni seară. Lista mea de TO DO se înjumătățise, dar mai aveam mult până să o dau gata. Sunt fericită că totuși ”bateriile” mă mai țin. Și am băut doar un Red Bull si două espresso! Fac inventarul a tot ce mai am de scris și îmi dau seama că e mult. Prioritizez cât de cât, la numărul 2 aveam trecut un research. La numărul 1 era comunicatul de presă pentru următorul eveniment BENETONE.

Termin comunicatul… dau CTRL+S È™i îmi sare inima din loc, crezând că cine È™tie ce urgie am atras: se sting luminile È™i se aude un zgomot puternic intermitent. Procesez: a picat curentul, UPS-ul urlă. ”Oh, shit!”, îmi spun. Verific pe hol liftul… e mort. Deci e de la ENEL. Sun. Linia blocată. (De clienÈ›ii mulÈ›umiÈ›i, sunt sigură…) După 20 de minute (în care orbecăind cu o lanternă È™i ghidându-mă după Miss Altheea – e foarte albă, se vede foarte bine È™i prin întuneric – am reuÈ™it să aprind niÈ™te lumânări), îmi răspunde cineva. Verdictul: avarie colectivă, se remediază în jurul orei 02:00. La momentul acela ceasul arăta abia 22:40. Are you frickin kiddin me?!

Având în vedere că pentru 2013 unul din task-urile mele personale este ”acceptarea a ceea ce este așa cum este”, mi-am interzis să mă enervez și să încerc să descopăr ce pot face, în situația dată. Vă spun sigur ce NU puteam face: research-ul! Baterie la laptop mai aveam eu cam 80 de minute, dar fără net mi-era inutilă. (Note to myself: fă-ți odată abonament de date!!!)

Ce poÈ›i face când eÈ™ti singur în casă È™i e pană de curent electric? O baie relaxantă, fierbinte, cu lumânărele parfumate? Nu È™i dacă ai centrală… Să te uiÈ›i la un film pe care voiai demult să îl vezi? Nu, că nu ai destulă baterie (în cel mai bun caz, în care ai laptop) È™i nu e nimic mai frustrant decât să rămâi în beznă, înainte de final È™i să nu poÈ›i să vezi cum se termină. Să vorbeÈ™ti la telefon cu prietenii (presupunând că nu dorm)? Nu, că mai ai puÈ›ină baterie È™i vrei să o păstrezi pentru urgenÈ›e È™i situaÈ›ia în care trebuie să îi mai freci la melodie pe cei de la ENEL. Să te uiti la sitcomuri online? Ah, stai… Dezvoltare personală, vă spun eu, asta poÈ›i să faci! 🙂

electricity

Și să citești. La lumina lumânărilor. E o atmosferă chiar faină. Iar dacă ai o carte bună, ai șansa de a uita de frustrarea indusă de acea listă de TO DO care acum te privește sfidătoare, aducându-ți aminte că nu o poți da gata fără deplasarea dirijată a sarcinilor electrice.

Pe la 00:30 curentul a revenit, mai devreme de cât estimaseră ei. Partea bună e că am început o carte ce se anunță a fi promițătoare (da, da, o să revin cu review). Partea proastă e că am facut iar noapte albă È™i mă voi abona din nou la energizantele din frigiderul lui tata…

Voi ce faceți când e pană de curent?