Luni seară. Lista mea de TO DO se înjumătățise, dar mai aveam mult până să o dau gata. Sunt fericită că totuși ”bateriile” mă mai țin. Și am băut doar un Red Bull si două espresso! Fac inventarul a tot ce mai am de scris și îmi dau seama că e mult. Prioritizez cât de cât, la numărul 2 aveam trecut un research. La numărul 1 era comunicatul de presă pentru următorul eveniment BENETONE.

Termin comunicatul… dau CTRL+S și îmi sare inima din loc, crezând că cine știe ce urgie am atras: se sting luminile și se aude un zgomot puternic intermitent. Procesez: a picat curentul, UPS-ul urlă. ”Oh, shit!”, îmi spun. Verific pe hol liftul… e mort. Deci e de la ENEL. Sun. Linia blocată. (De clienții mulțumiți, sunt sigură…) După 20 de minute (în care orbecăind cu o lanternă și ghidându-mă după Miss Altheea – e foarte albă, se vede foarte bine și prin întuneric – am reușit să aprind niște lumânări), îmi răspunde cineva. Verdictul: avarie colectivă, se remediază în jurul orei 02:00. La momentul acela ceasul arăta abia 22:40. Are you frickin kiddin me?!

Având în vedere că pentru 2013 unul din task-urile mele personale este ”acceptarea a ceea ce este așa cum este”, mi-am interzis să mă enervez și să încerc să descopăr ce pot face, în situația dată. Vă spun sigur ce NU puteam face: research-ul! Baterie la laptop mai aveam eu cam 80 de minute, dar fără net mi-era inutilă. (Note to myself: fă-ți odată abonament de date!!!)

Ce poți face când ești singur în casă și e pană de curent electric? O baie relaxantă, fierbinte, cu lumânărele parfumate? Nu și dacă ai centrală… Să te uiți la un film pe care voiai demult să îl vezi? Nu, că nu ai destulă baterie (în cel mai bun caz, în care ai laptop) și nu e nimic mai frustrant decât să rămâi în beznă, înainte de final și să nu poți să vezi cum se termină. Să vorbești la telefon cu prietenii (presupunând că nu dorm)? Nu, că mai ai puțină baterie și vrei să o păstrezi pentru urgențe și situația în care trebuie să îi mai freci la melodie pe cei de la ENEL. Să te uiti la sitcomuri online? Ah, stai… Dezvoltare personală, vă spun eu, asta poți să faci! 🙂

electricity

Și să citești. La lumina lumânărilor. E o atmosferă chiar faină. Iar dacă ai o carte bună, ai șansa de a uita de frustrarea indusă de acea listă de TO DO care acum te privește sfidătoare, aducându-ți aminte că nu o poți da gata fără deplasarea dirijată a sarcinilor electrice.

Pe la 00:30 curentul a revenit, mai devreme de cât estimaseră ei. Partea bună e că am început o carte ce se anunță a fi promițătoare (da, da, o să revin cu review). Partea proastă e că am facut iar noapte albă și mă voi abona din nou la energizantele din frigiderul lui tata…

Voi ce faceți când e pană de curent?