Săptămâna are 7 zile. Preferatele mele sunt ultimele două. (Desigur, uneori sâmbătă este încărcată de diverse responsabilităţi familiale care nu mă relaxează deloc şi atunci îşi pierde locul în favoarea zilei de vineri) Pe celelalte 5 le fac mai frumoase cu ajutorul a “7 minuni Lauriene” (cum îmi place să le numesc, deşi nu deţin patent pentru invenţia niciuneia dintre ele). Acestea catalizează schimbarea pozitivă a stării mele de spirit sau parează cu succes oboseala care se instaurează după muncă.

Aceste “7 minuni Lauriene” merită un post pe blogul meu, în semn de mulţumire pentru rezultatele nepreţuite. Vă rog să le aplaudaţi mental, în timp ce intră în rânduri.

1. Un Mocaccino în mijlocul zilei. Eu beau cafea, de-a lungul unei zile, în repetate rânduri. Însă pe dupa-masă, când monotonia parca s-ar instala puţin lovind fără milă în productivitate şi creativitate, un Mocaccino cu multă spumă de lapte, schimbă totul. Spuma catifelată îmi aminteşte de dimineţile de vacanţă, gustul (combinaţie perfectă a utilului cu placutul – cofeină pentru energie, savoare pentru papile) readuce speranţa creativităţii, iar mirosul aduce un plus de viaţă în vene.

2. Ciocolăţelele Kinder. Atunci când termin un task mai dificil, mă răsplătesc cu o ciocolăţică de la Kinder. Mi-aduce pe buze instant zâmbetul. Când eram mică bunica mea şi mama îmi cumpărau un ou kinder pentru fiecare notă de 10. Şi aşa ajungeam eu să mă rog de învăţătoare să mă asculte chiar şi când aveam 5 note la aceeaşi materie. Cubuleţele mici de ciocolată umplute cu cremă de lapte mi-amintesc de vremuri mai simple.

3. Mâncarea chinezească în serile de joi. Asta e ziua din săptămână în care fac curat acasă. Pentru că nu îmi place să îmi încarc weekend-ul cu aşa ceva. Deci, oricât de plină sau nu a fost ziua de muncă, după ce ajung acasă trec într-o rochiţă lejeră a la anii ’50 (glumesc! pantaloni scurţi şi tricou…) şi fac totul să stralucească. Deci, nici prin cap nu îmi trece la final să mă apuc şi de gătit! Joi seara comandăm! De la Templul Soarelui, vita cu ceapă si orez cu ou. Favoritele mele. Şi iată cum puţin răsfăţ salvează seara de joi.

4. Un film luni seară. Prima zi din săptămână e cea mai nesuferită în ochii mei. Mereu beau o doză dublă de cafea. Aşadar, seara, simt nevoia să o sfidez. Şi să fac ceva ce aş face într-un weekend. Aleg un lung-metraj bun şi îl savurez (acasă sau la cinema, în funcţie de ofertă). Şi pe bune de nu mă simt victorioasă!

5. O ora în plus de somn în mijlocul săptămânii. Miercurea setez ceasul să sune cu o oră mai tîrziu. Pentru un plus de energie chiar în mijlocul săptămânii. E forma mea de a nu lăsa oboseala să se instaleze şi de a-mi răsplăti geniul creativ deloc matinal. 🙂

6. Magazinele online cu hăinuţe vintage. De cele mai multe ori nu cumpăr nimic. Dar le “răsfoiesc” cu o plăcere diabolică. Văd ce e nou, îmi imaginez cum mi-ar sta cu acea rochie şi cum aş modifica-o. Îmi imaginez din ce film ar face parte, ce poveşti ar spune. Habar nu am cum trece timpul când fac asta, dar îmi simt cumva simţurile hrănite la finalul acestei activităţi. Uneori, îmi şi comand ceva. Păstrez aceast lucru pentru săptămânile cu adevărat rele. E un super-boost.

7. Un episod din “Friends”. Pentru că pur şi simplu nu poţi să fii supărat pe nimic atunci când te uiţi la serialul ăsta. Pentru că oricât timp trece, e la fel de amuzant şi uman. Iar genericul e porţie de optimism curat. Perfect pentru orice seară sau zi.

Da, azi minunea cu numărul 3 va defila pe masa din living. Cel mai probabil acompaniată de un film. 🙂 Vouă ce mici trucuri vă fac zilele din timpul săptămânii să pară mai frumoase?