Săptămâna are 7 zile. Preferatele mele sunt ultimele două. (Desigur, uneori sâmbătă este încărcată de diverse responsabilităţi familiale care nu mă relaxează deloc ÅŸi atunci îşi pierde locul în favoarea zilei de vineri) Pe celelalte 5 le fac mai frumoase cu ajutorul a “7 minuni Lauriene” (cum îmi place să le numesc, deÅŸi nu deÅ£in patent pentru invenÅ£ia niciuneia dintre ele). Acestea catalizează schimbarea pozitivă a stării mele de spirit sau parează cu succes oboseala care se instaurează după muncă.

Aceste “7 minuni Lauriene” merită un post pe blogul meu, în semn de mulÅ£umire pentru rezultatele nepreÅ£uite. Vă rog să le aplaudaÅ£i mental, în timp ce intră în rânduri.

1. Un Mocaccino în mijlocul zilei. Eu beau cafea, de-a lungul unei zile, în repetate rânduri. ÃŽnsă pe dupa-masă, când monotonia parca s-ar instala puÅ£in lovind fără milă în productivitate ÅŸi creativitate, un Mocaccino cu multă spumă de lapte, schimbă totul. Spuma catifelată îmi aminteÅŸte de dimineÅ£ile de vacanţă, gustul (combinaÅ£ie perfectă a utilului cu placutul – cofeină pentru energie, savoare pentru papile) readuce speranÅ£a creativităţii, iar mirosul aduce un plus de viaţă în vene.

2. Ciocolăţelele Kinder. Atunci când termin un task mai dificil, mă răsplătesc cu o ciocolăţică de la Kinder. Mi-aduce pe buze instant zâmbetul. Când eram mică bunica mea şi mama îmi cumpărau un ou kinder pentru fiecare notă de 10. Şi aşa ajungeam eu să mă rog de învăţătoare să mă asculte chiar şi când aveam 5 note la aceeaşi materie. Cubuleţele mici de ciocolată umplute cu cremă de lapte mi-amintesc de vremuri mai simple.

3. Mâncarea chinezească în serile de joi. Asta e ziua din săptămână în care fac curat acasă. Pentru că nu îmi place să îmi încarc weekend-ul cu aÅŸa ceva. Deci, oricât de plină sau nu a fost ziua de muncă, după ce ajung acasă trec într-o rochiţă lejeră a la anii ’50 (glumesc! pantaloni scurÅ£i ÅŸi tricou…) ÅŸi fac totul să stralucească. Deci, nici prin cap nu îmi trece la final să mă apuc ÅŸi de gătit! Joi seara comandăm! De la Templul Soarelui, vita cu ceapă si orez cu ou. Favoritele mele. Åži iată cum puÅ£in răsfăţ salvează seara de joi.

4. Un film luni seară. Prima zi din săptămână e cea mai nesuferită în ochii mei. Mereu beau o doză dublă de cafea. Aşadar, seara, simt nevoia să o sfidez. Şi să fac ceva ce aş face într-un weekend. Aleg un lung-metraj bun şi îl savurez (acasă sau la cinema, în funcţie de ofertă). Şi pe bune de nu mă simt victorioasă!

5. O ora în plus de somn în mijlocul săptămânii. Miercurea setez ceasul să sune cu o oră mai tîrziu. Pentru un plus de energie chiar în mijlocul săptămânii. E forma mea de a nu lăsa oboseala să se instaleze ÅŸi de a-mi răsplăti geniul creativ deloc matinal. 🙂

6. Magazinele online cu hăinuÅ£e vintage. De cele mai multe ori nu cumpăr nimic. Dar le “răsfoiesc” cu o plăcere diabolică. Văd ce e nou, îmi imaginez cum mi-ar sta cu acea rochie ÅŸi cum aÅŸ modifica-o. ÃŽmi imaginez din ce film ar face parte, ce poveÅŸti ar spune. Habar nu am cum trece timpul când fac asta, dar îmi simt cumva simÅ£urile hrănite la finalul acestei activităţi. Uneori, îmi ÅŸi comand ceva. Păstrez aceast lucru pentru săptămânile cu adevărat rele. E un super-boost.

7. Un episod din “Friends”. Pentru că pur ÅŸi simplu nu poÅ£i să fii supărat pe nimic atunci când te uiÅ£i la serialul ăsta. Pentru că oricât timp trece, e la fel de amuzant ÅŸi uman. Iar genericul e porÅ£ie de optimism curat. Perfect pentru orice seară sau zi.

Da, azi minunea cu numărul 3 va defila pe masa din living. Cel mai probabil acompaniată de un film. 🙂 Vouă ce mici trucuri vă fac zilele din timpul săptămânii să pară mai frumoase?