Când orologiul va bate miezul nopÈ›ii voi fi mai înÈ›eleaptă cu un an. Eu mereu am simÈ›it că încep un nou an pe 20 ianuarie, nu pe 1. AÈ™a e corect, dacă stăm să analizăm. Atunci începe un an nou din viaÈ›a MEA. Azi e ultima zi din capitoul 25… Nu îmi arde de bilanÈ›uri sau liste cu ce am învățat È™i ce nu È™i alte clasice rapoarte pe care fiecare È™i le face. Mi le-am făcut È™i eu È™i le È›in pentru mine, în agenda mea.

Anul acesta mi-am propus să nu intru în noul capitol cu lucruri nespuse. Mi-am reglat multe ”spovediri” în ultimele 2 luni. Una singură mi-a rămas… Nu le-am spus niciodată părinÈ›ilor mei MULÈšUMESC. Am tot încercat zilele astea, dar cumva îmi e greu să vorbesc cu ei. ÃŽn familia noastră comunicarea nu a fost niciodată punctul forte. Nici unul, nici altul nu au treabă cu online-ul, aÈ™adar nu È™tiu dacă declaraÈ›ia mea virtuală va ajunge vreodată la ei, dar ultimul meu post de pe acest blog (care a ajuns între timp să îmi fie foarte drag) din ultima zi a lui 25 (un sfert de veac) vreau să fie dedicată lor. Le MULÈšUMESC pentru omul care sunt azi.

Dacă e ceva ce știu în plus, la final de 25 de ani, față de altă dată, este că au făcut cea mai bună treabă pe care puteau să o facă. În ciuda stângăciilor și a problemelor noastre, în ciuda nemulțumirilor pe care le aveam în trecut și a unor judecăți pe care eu, mai întâi copilul naiv, apoi adolescenta rebelă și apoi tânăra impulsiva le-am emis, azi ȘTIU că au făcut tot ce au putut ei și cum s-au priceput ei mai bine. ȘTIU că intențiile lor nu au fost niciodată altfel decât bune și că tot ce au făcut pentru mine a fost dintr-o minunată dragoste necondiționată.

thank you

Mamei mele, în ciuda relației atipice pe care am avut-o, îi mulțumesc pentru pasiunea pentru citit pe care mi-a insuflat-o, pentru toate dățile în care a stat lângă patul meu când am fost bolnavă, pentru toate felurile de mâncare pe care mi le-a făcut doar pentru că așa aveam eu poftă, pentru telefoanele pline de îngrijorare când vremea se strică sau traficul e greu și eu sunt pe drumuri, pentru că m-a învățat că o femeie trebuie să fie mereu elegantă, pentru respectul pe care mi l-a insuflat pentru natură, animale și oamenii mai puțin favorizați de soartă și pentru că, datorită ei, cândva, o să fiu o mamă extraordinară. Tot ei îi mulțumesc pentru faptul că am avut de mică determinarea și dorința de a fi pe picioarele mele, de a nu depinde de nimeni.

Tatălui meu… mi-e greu È™i să încep să enumăr toate motivele pentru care îi mulÈ›umesc. ÃŽntr-o zi voi fi un om de succes, pe propriile-mi picioare, pe care niciun val, oricât de puternic, nu îl va dărâma, un om care va avea o familie de care va putea avea grijă, indiferent ce aduce viitorul. Voi fi toate acestea datorită lui. Pentru el, spre deosebire de orice alÈ›i bărbaÈ›i din viaÈ›a mea, nu am fost niciodată altfel decât PERFECTÄ‚. Chiar È™i când am greÈ™it, chiar È™i când nu am luat primul loc pe podium, chiar È™i când am fost slabă È™i m-am lăsat copleÈ™ită de mărunÈ›iÈ™urile vieÈ›ii. Când încrederea în mine a pălit… i-am dat lui un telefon È™i mi-am luat din vorbele sale puterea È™i curajul. De la el am învățat că orice se întâmplă în viață, când ai un copil eÈ™ti părinte până la capăt. Poate, la un moment dat, nu mai eÈ™ti soÈ› sau iubit… dar părinte rămâi. De la el am învățat că atâta vreme cât ai minte È™i determinare, poÈ›i să îți câștigi existenÈ›a. De la el am învățat să admir munca È™i să găsesc energia de a fi în priză 24 din 24. Lui, înaintea oricui, îi MULÈšUMESC pentru femeia puternică È™i frumoasă care am devenit. Și tot lui îi mulÈ›umesc pentru cadoul frumos de a È™ti că, indiferent de ce problemă apare, la telefon cineva îmi va răspunde È™i îmi va spune ”găsim noi o soluÈ›ie!”.

La 26 de ani mă pot considera un adult responsabil, pornit pe calea sa. Părinților mei le mulțumesc că mi-au oferit tot ce îmi trebuie să parcurg drumul ce se află în fața mea. Părinților mei le mulțumesc că, atunci când totul e puțin prea mult sau prea gri, am posibilitatea de a mă refugia spre ei și de a mă simți iar copil. Suficient cât să îmi iau energia de care am nevoie pentru ca apoi să cuceresc lumea. MULȚUMESC!