Nu È™tiu despre voi, dar eu una am visat de mică să fac înconjurul Terrei. Vă întrebaÈ›i poate cât ar lua cuiva să facă asta? Aproape 3 ani, dacă merge cu maÈ™ina în fiecare an cam 15.000 de kilometri, pentru că circumferinÈ›a Pământului la Ecuator are 40.075 de km. Să faci Ocolul Lumii ar presupune însă mult mai mult. Ar presupune să nu mergi în linie dreaptă, să vizitezi cele mai importante obiective ale fiecărei țări prin care treci, să cunoÈ™ti localnicii, să înveÈ›i noi tradiÈ›ii… Pentru a asimila noi culturi ai nevoie de mult mai mult de 3 ani È™i 40.000 de kilometri.

Cum ar fi dacă v-aÈ™ spune că puteÈ›i face Ocolul Lumii în 0 kilometri? Probabil că mi-aÈ›i spune că e imposibil. Da, în sensul tradiÈ›ional ar fi imposibil. DAR… AIESEC BucureÈ™ti vă propune o soluÈ›ie interesantă care sper eu din suflet că o să vă scoată duminică din casă, indiferent de caniculă sau ploaie: Global Village.

Evenimentul se desfășoară duminică, 15 iulie, de la ora 11:00, la Iris Titan Shopping Center și reunește 20 de naționalități în același loc. Printre culturile cu care veți putea lua contact duminică se numără China, Kazakstan, Marea Britanie, Egipt, Olanda, Canada, Pakistan, Ucraina și Mexic. Acestea vor fi prezente la Iris Titan Shopping Center prin dansuri, degustări de mâncare, nunți specifice și standuri special amenajate, bogate în obiecte tradiționale, alături de un reprezentant al țării respective. Acesta va interacționa cu voi în mod direct și vă va povesti despre cultura țării sale, despre obiceiuri și tradiții.

După cum spune și comunicatul evenimentului, scopul Global Village este acela de ”a crea un cadru de învățare non-formală despre diversitatea și toleranța culturală, și în plus, această ediție oferă tinerilor din 4 centre sociale ocazia de a trăi ceva inedit și de a-și crește încrederea de sine”.

Precum cred că v-am obiÈ™nuit, sprijin cu tărie iniÈ›iativele culturale È™i educaÈ›ionale interesante, iar Global Village este o astfel de iniÈ›iativă! Deci… ne vedem duminică? 🙂