Super-cool ar fi! 🙂 Dar e suficient de cool şi doar să te joci. Poate că mulţi nu ştiţi despre mine, dar printre altele sunt pasionată şi de jocurile pe calculator. Fată fiind, nu am dezvoltat o pasiune la fel de mare pentru Counter Strike, precum a fost cea pentru Sims. Şi pentru alte jocuri de tipul life simulation.

Electronic Arts a lansat The Sims în 2000. Cred că în anul următor a fost prima mea interacţiune cu el. Loved it! L-am jucat pănă am stricat 3 mouse-uri. Aşa am pus eu bazele talentului meu la schiţe de decor… Mi-aduc şi acum aminte cum mă bucuram când aflam de un nou extension-pack. Fără să mă uit pe Google, le pot enumera şi acum: Hot Date (unul din preferatele mele, adăuga mult romantism jocului), Livin’ Large, Unleashed (m-a cam dezamăgit la vremea aia), SuperStar, Vacation, Makin’ Magic (preferatul meu – mica obsesiv-compulsivă din mine era încântată de multele reţete pe care trebuia să le descopere). House Party-ul nu l-am avut…

Sims 2 nu am jucat, căci nu aveam un computer pe care să ruleze la o viteza pe care să o consider decentă pentru standardele mele de joc. Când am rezolvat această problemă, am ales să testez tehnologia i7 şi cei 8 giga de RAM cu… Sims 3! Cea mai tare invenţie a Electronic Arts.

În prezent deţin… toate expansion pack-urile, 90% din stuff packs. La lumi mai am de lucrat, deţin doar Hidden Springs (pe care încă nu l-am încercat). Cel care m-a ajutat să deţin toate expansion pack-urile este Cel Rău care de aniversarea noastră de 3 ani a decis să îmi ia Sims 3 Supernatural, un pre-order pentru Sims 3 Seasons si Hidden Springs-ul. Culmea e că şi eu tot joc i-am luat (Skyrim, dacă sunteţi curioşi ce). Prevăd că la noi acasă vasele se vor strânge în chiuvetă în ediţie nelimitată, în următoarele zile… 🙂

M-am gândit că dacă tot vă vorbesc despre filmele pe care le văd şi cărţile pe care le citesc, aş putea să vă vorbesc şi despre jocuri. Aşadar o să încep cu Sims 3. Baza si expansion pack-ul Ambitions, momentan. Mi se pare că dacă decideţi să vă luaţi acest joc şi nu puteţi să luaţi toate pachetele (e şi normal, nu sunt tocmai ieftine… probabil că majoritatea ni le-am luat treptat-treptat), trebuie să începeţi cu acestea două, se completează foarte bine şi vă oferă posibilitatea să încercaţi întregul concept pe care e construit jocul. Să începem uşor, cu trailerele oficiale.

Ce a făcut EA cu Sims 3 e pentru mine o adevărată artă. Extrem de multă atenţie la detalii şi posibilităţi multiple de provocări şi scenarii interesante pentru familiile voastre virutale. Au introdus conceptele de apartenenţă la o comunitate, de stări de spirit (personajul tău poate fi foarte fericit pentru că s-a îndrăgostit sau extrem de trist pentru că un membru al familiei a murit – alt super-progres în Sims 3 este că personajul tău trece prin mai multe etape: bebeluş, ţânc, copil, adolescent, tânăr, adult şi bătrân. Apoi moare! :D), oportunităţi, colecţii de pietre preţioase, metale, insecte… etc. Puteţi vedea aici un review care sintetizează foarte bine.

Sims 3 Ambition nu a fost primul extension pack lansat după bază, dar e cel cu care mi se pare că ar trebui să începeţi dacă vă apucaţi abia acum să jucaţi. Cu ajutorul lui se definitivează mai bine ideea de CARIERĂ şi sunt mai bine explorate oportunităţile. Deasemenea este introdusă o nouă formă de viaţă: SimBot-ul. (mi-am făcut unul, e destul de fun să deţii aşa ceva în casă. Dar e de lung angajamanet…) Uimitor sau nu, încă nu am încercat toate profesiile din Ambitions. Dar intră în planurile mele să o fac! 🙂

Înainte să începeţi să vă jucaţi Sims 3, trebuie să înţelegeţi asta: CREEAZĂ DEPENDENŢĂ! Aşadar, dacă nu aveţi nişte timp liber la dispoziţie (sau rezistenţa de a trăi din când în când cu mai puţine ore de somn pe noapte, cum aleg eu să fac), nu daţi install!

Voi ce vă mai jucaţi în timpul liber? Iar voi, fani Sims 3, cărui feature din Ambitions i-aţi dat medalia de aur?

P.S.: To be continued! Sul-sul.