De curand am fost rugata sa scriu un articol pentru un proiect nou in online-ul romanesc. Si cum rugamintea venea din partea unei prietene care imi este draga nu am putut sa refuz. Am fost cu atat mai flatata cu cat am vazut ulterior ca articolul meu (si al lui G., caci dupa cum veti vedea ecranul e impartit mereu de o EA cu un EL) a fost prima “caramida”. Doamnelor si domnilor, va prezint… TheSexist!

Pe The Sexist, doua persoane diferite, un barbat si o femeie, primesc provocarea de a-si spune parerea despre acelasi subiect, in doua articole publicate in paralel. O treaba aparent simpla, dar care devine de-a dreptul savuroasa, atat pentru cititor cat si pentru realizatorul uneia din cele doua parti.

Tema de discutie pe care am primit-o a fost “GELOZIA”. Va redau o bucata din raspunsul meu:

“[…] Mai trebuie sa stiti ceva… cu cat femeia de langa voi este mai stilata, mai feminina, mai frumoasa, mai cea mai cea… cu atat este mai competitiva. Asadar, daca erai la brat cu ea in parc si ti-a alunecat privirea pe fundul in colanti albi al unei alte dudui… se va delcansa urmatorul mecanism interior:

“S-a uitat! Am vazut clar! De ce s-a uitat? Are fundul mai nasol decat mine! STAI! Poate ala e mai degraba genul lui de fund! Aha… deci ma minte cand imi spune cat de atras ed de fundul meu. Oricum cine nu s-ar uita la fundul ei cand e indesat in niste pantaloni care mai au putin si crapa?! Cum sa mergi asa pe strada?! Doamne! Ce magar am langa mine! Prefera femeile care se imbraca precum niste sht***fe!!! Si eram langa el!!! Ce face cand nu sunt langa el?! Daca………”

Iar tu, vazand-o ca a picat pe ganduri, o vei intreba: “Draga mea, esti ok?” Iar ea iti va spune: “Tu nu ma mai iubesti ca la inceput!” Iar tu vei face acea fata exasperata si lovita de uimire: “Ce?! De ce spui asta?”/ “Am vazut cum te uitai la ea!”/ “La cine?!/ “La Miss Hot Pants!”/ (iar tu, vrand sa scapi usor si sa o linistesti, ingrijorat fiind de obrajii rosii si respiratia neregulata si narile marite, vei alege sa negi) “Draga… NU m-am uitat, ti s-a parut!” (BAD MOVE!)/ “Aha! Deci ma minti pe fata! Adica, ce? Sunt nebuna sau cum?!”/ “Nu asta am zis…”/ “Ba exact asta ai zis!” (probabil ca la un moment dat ti se vor pune si intrebarile-cheie “Tu ma inseli?”, “Tu mai esti fericit cu mine?”, “Te mai atrag?”, etc.)

Si discutia poate continua (pana la un dialog absurd, de ordin kafkian), pana cand […]”

Restul articolului il puteti citit aici. Si va incurajez sa cititi si restul temelor, sa comentati alaturi de noi si sa bagati site-ul in Bookmarks.

P.S.: Voi reveni in curand pe TheSexist. 😉