Finalul anului 2012… m-a dezvoltat personal mult. M-a obligat ”să trag de fiare”, din acest punct de vedere. A fost ca o sesiune intensă de fitness pentru nervii mei. Printre mult prea multele evenimente prin care am trecut, au existat È™i unele minore. De rezolvarea cărora nu m-am preocupat imediat, dar iată că încep să mă bântuie în 2013. Un astfel de eveniment minor a fost È™i faptul că înainte de Crăciun, am constatat că… mi s-a stricat claxonul de la maÈ™ină. A murit… pur È™i simplu. Ieri era, azi nu. A murit brusc È™i cu demnitate… fără să piardă din intensitate sau să scoată sunete chinuite.

Fiind perioada sărbătorilor nu am prioritizat programarea la service, mai ales că vorba aia… claxonul nu e un pion principal în arta condusului. Și am experimentat pe pielea mea ce înseamnă să fii È™ofer fără claxon… în BucureÈ™ti! E HORROR! ÃŽncep să cred că din cauza crizei tot mai mulÈ›i oameni au sărit peste controlul periodic oftalmologic… pentru că merg pe stradă (pietoni ȘI È™oferi, deopotrivă) FÄ‚RÄ‚ să se uite! Eventual se uită în ecranul telefonului mobil… nu la drum. N-am pus mai multe frâne bruÈ™te ca în ianuarie 2013 în viaÈ›a mea!

car honk

Aveam eu o teorie cum că flash-urile nu-s utile în situaÈ›ii în care X decide să ignore semnul de cedează trecerea sau să iasă cu spatele din parcare, în drum, fără să se asigure… È™i deÈ™i am fost contrazisă, iată că mi s-a confirmat: sunt inutile! E logic: dacă nu te vede că intri în el (forÈ›at de decizia creierului său aflat pe pauză în momentele alea, dar asta e mai puÈ›in important), nu o să vadă nici că îi bagi faza lungă în ochi… pentru că da, nu îi foloseÈ™te!

Cred că acÈ›iunile noastre ne reprezintă. Lăsăm amprenta personalității noastre în tot ceea ce facem. Inclusiv în È™ofat. Iar eu sunt o persoană dinamică, eficientă, spontană, vulcanică È™i… cu o mare doză de spirit justiÈ›iar. Ei bine, pentru mine claxonul era o extensie a vocii mele. Era avocatul care îmi apăra drepturile încălcate de huliganii È™oselelor! Și acum… e mort! Și m-a lăsat să bântui prin jungla traficului bucureÈ™tean mută, fără posibilitatea de a spune traversărilor prin zone nepermise ”OBIECTEZ!”… Mi-e dor de claxonul meu! Nu îi voi mai subestima niciodată importanÈ›a… Gata, destul cu lamentatul pe blog! Mai bine sun degrabă la service.