Pe 2 aprilie am fost in Elephant Pub la evenimentul “Schimb de Carti”. Spre rusinea mea nu mai auzisem de el pana acum, desi se pare ca se tine luna de luna inca din 2007. Dar sigur voi deveni o prezenta constanta! Despre ce este vorba? Participantii vin cu una sau mai multe carti pe care le recomanda spre lectura; dupa ce se strang toate cartile, fiecare isi alege altele, la schimb, pe care sa le citeasca pana la urmatoarea intalnire. Luna urmatoare, tot acest proces se repeta. Poti sa vii si fara carti, doar sa asisti si sa te convingi de atmosfera si de interactivitatea si utilitatea evenimentului. Desigur, schimbul de impresii despre cartile citite nu lipseste! Cartile aduse, pot fi oricand retrase. Asadar, nu iti fie teama sa te dezlipesti de cartea favorita! Tot a ta ramane.

Eu am dus “Dama cu camelii” (Al. Dumas fiul) si am plecat cu “Sfarsitul orelor” (Christophe Dufosse), carte pe care a adus-o chiar Cornel, PR-ul Elephant Pub. Tot evenimentul s-a desfasurat pe un fundal sonor asigurat de Alexandrina Hristov, intr-o atmosfera intima, in care puteai simti mirosul copertilor vechi, dar si a paginilor recent tiparite.

Nu se doreste a fi un eveniment exclusivist, dimpotriva! Daca ar putea creea din el un fenomen, ar fi super. Serios ar fi! Cu cateva zile inainte sa primesc comunicatul despre “Schimb de Carti” chiar constatam, cu un ton de auto-mustrare, ca citesc din ce in ce mai putin, desi mereu cand o fac imi da un sentiment de relaxare incomparabil cu orice altceva. Desi inca savurez discutiile despre o carte buna, constat cu regret ca am inceput sa reiau titlurile. Dupa ce am plecat de la “Schimb de Carti” aveam o motivatie nemaipomenita sa rasfoiesc romane noi, sa aflu idei noi. Mi-am facut un fel de lista de “Must Read”. Mai ales ca am intalnit oameni cu sugestii interesante si foarte comunicativi.

Mi-as dori sa vad din ce in ce mai des in Romania evenimente de acest fel. Ar fi extraodinar ca tinerii sa petreaca mai des o dupa-masa savurand o carte interesanta, muzica buna si un ceai armomat (care apropos, a fost din partea casei!). Si sa cunoasca oameni cu pareri!

Ce ziceti? Ne vedem luna viitoare la “Schimb de Carti”? Promit sa va aduc un material interesant!

P.S.: Mai multe poze si detalii am pus aici.