Claudia ma provoaca sa va dezvalui la ce ma gandesc atunci cand suna ceasul dimineata? Care sunt primele ganduri si promisiuni pe care mi le fac? Aceasta leapsa mi-a asternut pe fata un zambet foarte larg. De ce? Unul dintre cei mai populari termeni de cautare cu care se ajunge pe blogul meu este “ganduri de dimineata”. Vinovat se face acest post, scris acum aproape 4 ani.  Iata ca a venit vremea mai multor ganduri de dimineata.

Ce trebuie sa stiti despre mine este ca eu NU sunt o persoana matinala. Eu lucrez si exist cel mai bine dupa apusul soarelui. Asadar, de multe ori, tind sa ma culc destul de tarziu. Deseori nu imi permit snooze-uri dimineata, oricat de dulce ar fi mirajul lor. De ce? Pentru ca noaptea imping ora de somn cat de mult pot si apoi setez alarma la ora la care TREBUIE neaparat sa ma dau jos din pat.

Poate parea banal, dar primul gand cand aud alarma este “deja?!”. Apoi ma gandesc la mirosul de cafea si totul devine mai placut. Cafeaua este bautura mea preferata din intreaga lume! Apoi ma gandesc ca AZI nu mai am voie sa las lucruri neterminate, ca azi va fi ziua in care duc la capat tot ce imi propun, ziua in care o sa fiu mai atenta, mai buna, mai zambitoare, mai calma, mai frumoasa. Si asa stiu sigur ca nu o sa ma culc nici la noapte mai devreme. Si iata cum weekend-ul devine o oaza de bucurie, indiferent de ce planuri am in el.

Asadar, am stabilit la ce ma gandesc si ce imi promit. Ce ma motiveaza? Altheea. Serios, nu radeti! Cum ma motiveaza pe mine o pisica? Sa va explic: nimeni nu se bucura mai tare decat ea in momentul in care ma trezesc. Inca de pe la rasaritul soarelui, asteapta atenta. In timp ce eu opresc cu resentiment alarma si imi afund fata in perna, ea sare in sus de pe pat (sau de pe pervazul geamului) si vine langa mine masandu-mi pieptul si miorlaind alerta. Sunetul alarmei de dimineata e sunetul pe care ea il pandeste ore bune. Desigur, sunt constienta ca asocieaza trezirea mea de dimineata cu faptul ca va primi mancare. Dar pe ea o bucura atat de tare faptul ca eu ma trezesc, incat motivele ei ascunse devin neimportante. Ma motiveaza pentru ca ma simt importanta. Simt ca este important ca m-am trezit azi. Si asta ma ajuta sa imi doresc sa fac lucruri importante intreaga zi. Sa fac o diferenta… cat de mica! Pentru Univers, pentru cineva, pentru mine.

Iar daca se intampla sa fie o zi in care afara si in suflet e plin de nori… pentru mine e destul sa stiu ca pentru o fiinta, cat de mica, este important ca eu sa ma trezesc, ca raspunsul meu la ceasul alarmei face o diferenta pentru cineva.

Tu la ce te gandesti cand suna ceasul in fiecare zi? Cum te motivezi? Redirectionez aceasta mica leapsa catre Oana si Tudor, 2 oameni minunati, care stiu sigur ca fac o diferenta in fiecare dimineata in care se trezesc. Dar imi doresc sa raspundeti cat mai multi la aceasta intrebare. Daca nu pentru mine, pentru voi.