Joi seară am fost la concertul caritabil organizat de BENETONE Cover Band în Spice. V-am povestit despre inițiativa ”Prin muzică putem salva o viață” și despre micuțul Denis săptămâna trecută. În cadrul evenimentului am putut cu toții să îl cunoaștem pe Denis, care a urcat alături de mama sa pentru câteva minute pe scenă. Solistul BENETONE a încercat să ne convingă (printre zâmbete și glume care încercau să îi mascheze emoțiile din ochi) că Denis va fi un mare rocker. Pe mine m-a convins, ținând cont că din puținele cuvinte pe care ni le-a adresat jumătate din ele se refereau la tobe…

Nu vreau să vă fac o cronică tipică de concert, întru-cât vă promit că o să vă tot povestesc despre BENETONE Cover Band (adica Porro, Mircea, Alex Dena și Tomas) de acum încolo până veți învăța setlisturile pe dinafară. Vreau să vă vorbesc despre ce înseamnă să pui în ceea ce faci, dincolo de talent și muncă, suflet. Acest al treilea ingredient este cel care poate salva vieți, care poate inspira destine, care poate face o schimbare în trăirea degustătorului de muzică (și aș spune eu, de artă în general). Este acea sclipire care te face să te ridici de pe scaun când auzi ritmul muzicii și să cauți să fii cât mai aproape de scenă, care te face să râzi sau să plângi pe o melodie pe care ai ascultat-o de mii de ori până atunci, care te face să simți o energie vie în tot ceea ce se întamplă în jurul tău. Orice manifestare artistică, pentru a-și împlini țelul, trebuie să transmită o poveste, un mesaj, o emoție. Acestea toate s-au întâmplat din plin joi, ori altfel eu nu aș fi simțit că e una din cele mai faine seri din ultimii mei 2-3 ani.

Energia pozitivă și starea de bine cu care am părăsit, la ora 01:30, Spice Club (da, vineri trebuia să mă trezesc dimineață, dar atmosfera a fost pur și simplu hipnotică), m-au însoțit pe tot parcursul zilei următoare. Asta înseamnă să adaugi și cel de-al treilea ingredient în ecuație. Și da, e greu să o faci. Ca artist e ceea ce te face vulnerabil, sensibil la eșecuri, la dificultăți… dar e și singurul fel prin care atingi alte suflete, prin care schimbi zile ale unor vieți.

Cauza minunată pentru care băieții de la BENETONE au pledat pe 6 decembrie cu siguranță că a jucat un rol important în motivația lor de a dărui energie pură tuturor celor care am răspuns la apelul lor umanitar, însă ea a fost doar un catalizator a ceea ce îi însoțește pe ei de fiecare dată când apar în fața noastră.

Căutați această energie pură despre care v-am povestit la idolii voștri, susțineți artiștii la care o vedeți. Dăruiți aprecierea voastră celor care vă fac fie și o singură zi mai frumoasă. Pentru ei fiecare aplauză contează, ei se hrănesc din zâmbetele noastre. Promovați ceea ce este valoros! Altfel zâmbetele noastre vor fi din ce în ce mai puține…