Am tare multe să vă povestesc! Luna septembrie a venit cu atât de multe activităţi faine, că nici nu ştiu de unde să încep. Mă gândesc că cel mai bine ar fi cu un preludiu dulce… 🙂

O prietenă a mea este gazda care de ceva vreme te întâmpină în locul de pe Romulus 41, adică PrioriTea. Acolo se întâmplă tot felul de activităţi creative şi se găsesc numai delicii culinare. Dovada a ceea ce spun este că joi, 12 septembrie, la PrioriTea, Cofetăria Armand a lansat… Les Macarons! Şi câţiva dintre noi am avut prilejul de a fi invitaţi la cea mai dulce lansare a anului. Eu aş spune că a fost şi cea mai colorată, iar pozele pe care le veţi găsi aici vă stau mărturie.

les macarons

Ce este un macarons? Cei de la cofetăria Armand v-ar răspunde la această întrebare într-un mod boem, precum a fost şi lansarea lor de joi, de la PrioriTea: “Macaronul este asociat cu farmecul discret şi rafinamentul Franţei, cu declaraţiile de dragoste, cadourile rafinate, sau dimineţile romantice. Savurat alături de cafea şi poveşti de iubire, macarons încântă prin armonia aromelor şi gustului său unic. Macaronul traverseaza secole de tradiţie, astăzi reprezentând un simbol al echilibrului între simţ şi gust, fiind realizat în primul rând cu răbdare, pasiune şi multă atenţie la detaliu.”

Eu o să fiu mai directă de atât: e un desert după care îţi lasă gura apă! Sunt delicioşi. Punct. Îi recomand cu limonadă (mai ales cu cea făcută după reţeta PrioriTea – prietenii ştiu de ce!) sau cafea. Şi îi recomand ca fiind un cadou perfect pentru orice iubitor de deserturi rafinate.

Dragă Laura, îţi mulţumesc pentru invitaţia de joi, a fost cu siguranţă un cadou… gustos şi inspirat! 🙂