Probabil că vi se pare uşor suspect că în ultima vreme mă tot duc la diverse evenimente care se învârt în jurul copiilor, dar pe cuvânt că aşa le aranjează Universul, nu eu.  Vineri, 29 iunie 2012, a fost prima ediţie a Social Media for Parents, un eveniment dedicat părinţilor activi în mediul online, organizat de Evensys. Având în vedere că în prezent mă ocup, în Social Media, printre alte comunităţi şi de cea a SuntParinte.ro, n-o să vă vină greu să credeţi că am fost prezentă cu mult interes la Crowne Plaza vineri.

Cum a fost ÅŸi pe cine am cunoscut?

Conferinţa a fost împărţită în două sesiuni. Prima a abordat subiecte din tema “Good Life”, în timp ce a doua s-a concentrat mai mult pe Social Media şi Blogging, tema fiind “Good Blogging”. Evenimentul a început puţin după ora 09:30. Moderatoarea primei sesiuni a fost Andreea Demirgian, pe care probabil o ştiţi pentru site-ul In Joaca, continuarea unuia dintre primele blogguri de parenting scrise în limba română.

Rând pe rând ne-au vorbit Mihaela Bilic (medic nutriţionist, autoarea cărţii “Sănătatea are gust”), Elena Dan (doctor pediatru), Alice Nastase (owner Marea Dragoste), Irina Nicolai (coordonator promovare Sigur.info Salvaţi Copiii Romania), Irina Petrea (Psihopedagog) şi Bogdana Dobre (blogger – Jurnal din burtică).

Cel mai mult mi-au placut expunerile Mihaelei şi ale Bogdanei. De la autoarea cărţii “Sănătatea are gust” am plecat cu o mulţime de informaţii utile. Coincidenţa face ca în ultimele zile eu să fi fost interesată în mod deosebit de nutriţie şi de lucruri legate de echilibrarea calciului în organism. Ce am reţinut cu umor din expunerea ei a fost că “În cee ce priveşte alimentaţia, trebuie să intrăm TOŢI la şcoala de corecţie!”. Am ascultat cu o satisfacţie enormă sfatul legat de faptul că nu e în regulă să se evite carnea slabă de porc (my favorite!), care, de fapt, e mai sănătoasă decât cea de vită sau excesele de carne de pui pe care populaţia le face.

ÃŽn notiÅ£ele pe care mi le-am luat în timpul sesiunii am numit-o pe Bogdana Dobre “super-mommy”. Asta pentru că nu îmi imaginez cum altfel te-ai putea gândi la o prezenţă atât de drăgălaşă care a reuÅŸit să crească 3 copii frumoÅŸi, în paralel cu un blog pentru ei, despre ei, cu ei… 🙂

După pauza de cafea, în care am avut prilejul să mă întâlnesc cu miss Claudia Tocilă ale cărei Gânduri în Dezordine le citesc de ceva vreme, a urmat sesiunea 2 – “Good Blogging”. Speakeri în această sesiune au fost Adrian Chiriţă (Online Project Manager Noriel), Mihai Dragomirescu (owner Urbankid.ro), Eduard Grigoroiu (blogger – Ta-su), Otilia Mantelers (Trainer Parenting), Monica Jitariuc (Head of Social Media The Practice) şi Alexandru Negrea (Social Media Manager BCR), acesta din urma fiind şi moderatorul sesiunii.

Mihai Dragomirescu şi Eduard Grigoroiu au fost preferaţii mei, pentru că mi-au adus multe zâmbete pe faţă. M-am simţit mândră să aflu că “Noi suntem Nicuşor Danii părinţilor” şi absolut fascinată de faptul că există un blog de tată! Chestia asta mi s-a părut absolut genială! Trebuie să citiţi şi trebuie să îl cunoaşteţi pe micul Luca!

Mi-aş fi dorit să existe mai mult timp alocat întrebărilor şi să existe o sesiune interactivă pe o anume temă. Deasemenea parcă aş fi adăugat puţin mai mult material despre reţelele de social media şi cum le folosesc părinţii. Oricum, fiind prima ediţie îmi imaginez că a fost un fel de variantă beta.

Åži că tot veni vorba de Social Media, vă anunÅ£ că aÅŸtept cu inters 11 iulie. De ce? Pentru că are loc Social Networks Conference 2012. 🙂

Voi, dacă aţi fi părinţi, aţi ţine un jurnal online? Cum vi l-aţi imagina?