Blondo, mi-e dor de tine! Blondo, nu am mai mancat pernute Viva de ani buni. Dar daca nu sunt pe scara de serviciu de la liceu, nu au farmec. Si au calorii. Pentru ca acum ne gandim la calorii. Atunci ne gandeam la amoruri. Blondo, nu pot sa joc rentz fara tine, ca nu are niciun farmec!… Tu, care nu iei niciodata zecele de trefla! Blondo, mi-e dor sa te ascult la botanica si sa ma ametesti cu petalele si sepalele tale. Pe care tot eu le retineam mai bine…

Blondo, mi-e dor sa beau Lacrima lui Ovidiu cu tine! Si nici lenevitul in pat si facutul misto de emisiunile tv nu mi-ar strica. Blondo, mi-e dor de cum te sperii la filmele proaste de groaza. Pun pariu ca daca iti arat o secventa din “Wrong turn” devii sprintena ca o caprioara si galagioasa ca o privighetoare. Sau poate molia din colivie ti-ar placea mai mult.

Blondo mi-e dor sa ma freci la melodie ca vrei McPuisor la 3 noaptea si sa ma cari la Mc-ul de la Ciurel. Si mi-e dor de salata de pui cu care veneai la pachet de Paste.  Sigur, si cozonacul era bun. Iti mai port uneori hanoracul roz cu fermoar, pe care il ai la mine pe post de schimb. Este pus langa sosete si pantaloni. Blondo… nu mi-a placut fizica niciodata, dar parca atunci cand o invatam cu tine era mai funny. Si imi pare bine ca a trebuit sa invatam atunci impreuna. Si ca ai dormit cu mine tot doar 30 de minute inainte de bac-ul la mate.

Blondo stiu ca din 4 fantastici au ramas doar 2, dar e mai bine decat unul. Ai performante mai bune la Mystery Case Files in doi. Mi-e dor de tine piu-piu. Pui Galben. Si vroiam sa stii ca nu am uitat. Nu am uitat sentimentul de a merge impreuna la Biserica sa luam lumina, in noaptea de Paste. (Sigur, daca ai putea anul asta sa te imbraci mai putin fastuos ca in celebrul an, ar fi ok.) Nu am uitat nici de Pirahnia, nici de Kisseleff. Mi-aduc aminte si de “Numele tau” si de Zarnesti. Si de cum totusi pe mine ma ardeai mai putin cand faceam echipa la rentz. Sigur, pe langa tine toti jucam “ca o cizma”… Nu am uitat nici ce auz fin ai noaptea cand se dau spargeri la vecini. Si mi-aduc aminte mirosul pulpelor prajite in timp ce noi doua stateam sub plapuma, gata sa adormim.

Si blondo, “Ca sa nu ma uiti ai noptile de argint/ O sa ninga in parul tau iarna sufletului meu/ Ca sa nu ma uiti eu ti-am lasat un vis/ Din amintirea zilelor cand ajungeam pana la nori.”

Semnat: Puiul Rosu.