Mi-aduc cu drag aminte de entuziasmul cu care așteptam în copilărie luna decembrie. Pentru mine era o lume de poveste. Începea cu ziua liberă de 1 decembrie, pe care o petreceam în parfum de mâncăruri tradiționale și în pași de parade și se continua cu ritualul meu de a scoate toate încălțările din casă spre a le aranja pe hol în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Pentru că venea Moș Nicolae. Și singura mea dezamăgire era că din cele 20 de ouă Kinder pe care le primeam (printre multe alte dulciuri) găseam și dubluri și nu reușeam să îmi completez pe cât de rapid doream colecțiile.

Pentru Denis, un băiețel de doar 3 ani, luna cadourilor arată altfel. Pentru el este încă o lună în care se luptă să trăiască. După ce a ieșit învingător din urma operației unei tumori toracice, are nevoie urgentă de tratament pentru a nu permite bolii să recidiveze. Darurile din ghetuțele lui arată altfel…

Cred cu tărie că noi, împreună, putem fi o forță. Suntem puternici și frumoși și singuri. Dar împreună suntem o forță. Pe care mi-aș dori să o simt joi seară, pe 6 decembrie, în club Spice. Acolo, o mână de oameni minunați (pe o parte am plăcerea de a-i cunoaște personal – Te salut, Alex, cu această ocazie!) vor încerca să salveze o viață prin muzică. Formația de cover-uri rock BENETONE, alături de Trupa 23 și de trupa de improvizație Obligó urcă pe scenă pentru un concert caritabil de Moș Nicolae. Intrarea este 20 de lei și reprezintă cadoul tău pentru Denis.

Joi ne jucăm de-a Moș Nicolae, da? Promiteți?