Am o listă de ”must see” cu multe restanțe. În 2013 mi-am propus să îmi plătesc cât mai multe datorii față de mine, așadar mi-am petrecut ultimele zile libere privind la filme de pe lista mea. Într-o singură zi am doborât 3 animații despre care tot auzeam cunoscuții vorbind: ”Brave”, ”WALL-E” și”Despicable Me”. Cel mai mult mi-a plăcut… ce credeți? ”WALL-E”!

”WALL-E” m-a făcut să mă simt incapabilă de a avea o reacție corectă: să râd sau să plâng? Este unul din cele mai dulci filme animate pe care le-am văzut. ADORABIL e cuvântul care descrie perfect animația, mesajul pe care-l transmite privitorului. Are foarte puțin dialog, toate emoțiile transmise stând în gesturi, în mimică, în lucrurile mărunte… dar atât de mari, în definitiv. Pentru mine plăntuța aceea verde, unicul semn de reînviere a Planetei Pământ, este simbolul iubirii și a cât de puternică poate fi, în ciuda delicateții și structurii firave și gingașe. Cred că doar un robot ar putea să nu se topească atunci când se uită la ”WALL-E”, sincer… Bravo, Pixar! You’ve done it again!

wall-e

”Brave”… a fost okish. Fie pentru că aveam eu așteptări prea mari, fie din cauză că am început să mă uit la el obosită și am ațipit și am reluat, fie pentru că asta e realitatea, mie mi s-a părut destul de previzibil și plin de clișee. Am apreciat roșcatul eroinei și am fost geloasă pe frumusețea aia de păr lung și des, m-a amuzat atitudinea ei rebelă și am fost în asentimentul spiritului războinic și independent, dar nu mi se pare că povestea în sine a adus ceva nou. Nu a avut prea multe subtilități și nici straturi de simbolism prea adânci. Mi se pare că potențialul personajelor nu a fost folosit la maxim și că scenariul putea fi mai bine lucrat. Veți savura însă accentul scoțian, a ajutat mult la crearea unei atmosfere autentice.

brave

”Despicable Me”… loved it! Gru este acel gen de erou care prinde la publicul feminin (adică tipul rău care are o poveste emoționantă în spate și care devine bun până la finalul poveștii, fără a-și pierde farmecul diabolic) iar restul personajelor au, fără excepție, cel puțin o trăsătură care îți aduce zâmbetul pe față. Minionii sunt… stupid (de) drăgălași, Agnes este de o inocență adorabilă, Miss Hattie are gesturi sarcatice care stârnesc râsul iar Vector… este fuckin` funny! Nu pot să spun că am râs cu hohote, nu e genul ăla de umor. Dar am zâmbit mult! MULT! Apare și o poveste cu pisici, așadar evident că m-a cucerit! 🙂

despicable me

Faptul că am început prima săptămână din an cu atât de multe animații m-a făcut să trezesc puțin copilul din mine, motiv pentru care am acum o energie deosebită. Dacă vreți să primiți și voi o doză din ea, organizați o seara de vizionat animații bune și efectul va fi garantat!

Voi ați văzut producțiile despre care v-am vorbit acum? Care v-a plăcut (cel) mai mult?