Am o listă de ”must see” cu multe restanÈ›e. ÃŽn 2013 mi-am propus să îmi plătesc cât mai multe datorii față de mine, aÈ™adar mi-am petrecut ultimele zile libere privind la filme de pe lista mea. ÃŽntr-o singură zi am doborât 3 animaÈ›ii despre care tot auzeam cunoscuÈ›ii vorbind: ”Brave”, ”WALL-E” È™i”Despicable Me”. Cel mai mult mi-a plăcut… ce credeÈ›i? ”WALL-E”!

”WALL-E” m-a făcut să mă simt incapabilă de a avea o reacÈ›ie corectă: să râd sau să plâng? Este unul din cele mai dulci filme animate pe care le-am văzut. ADORABIL e cuvântul care descrie perfect animaÈ›ia, mesajul pe care-l transmite privitorului. Are foarte puÈ›in dialog, toate emoÈ›iile transmise stând în gesturi, în mimică, în lucrurile mărunte… dar atât de mari, în definitiv. Pentru mine plăntuÈ›a aceea verde, unicul semn de reînviere a Planetei Pământ, este simbolul iubirii È™i a cât de puternică poate fi, în ciuda delicateÈ›ii È™i structurii firave È™i gingaÈ™e. Cred că doar un robot ar putea să nu se topească atunci când se uită la ”WALL-E”, sincer… Bravo, Pixar! You’ve done it again!

wall-e

”Brave”… a fost okish. Fie pentru că aveam eu aÈ™teptări prea mari, fie din cauză că am început să mă uit la el obosită È™i am aÈ›ipit È™i am reluat, fie pentru că asta e realitatea, mie mi s-a părut destul de previzibil È™i plin de cliÈ™ee. Am apreciat roÈ™catul eroinei È™i am fost geloasă pe frumuseÈ›ea aia de păr lung È™i des, m-a amuzat atitudinea ei rebelă È™i am fost în asentimentul spiritului războinic È™i independent, dar nu mi se pare că povestea în sine a adus ceva nou. Nu a avut prea multe subtilități È™i nici straturi de simbolism prea adânci. Mi se pare că potenÈ›ialul personajelor nu a fost folosit la maxim È™i că scenariul putea fi mai bine lucrat. VeÈ›i savura însă accentul scoÈ›ian, a ajutat mult la crearea unei atmosfere autentice.

brave

”Despicable Me”… loved it! Gru este acel gen de erou care prinde la publicul feminin (adică tipul rău care are o poveste emoÈ›ionantă în spate È™i care devine bun până la finalul poveÈ™tii, fără a-È™i pierde farmecul diabolic) iar restul personajelor au, fără excepÈ›ie, cel puÈ›in o trăsătură care îți aduce zâmbetul pe față. Minionii sunt… stupid (de) drăgălaÈ™i, Agnes este de o inocență adorabilă, Miss Hattie are gesturi sarcatice care stârnesc râsul iar Vector… este fuckin` funny! Nu pot să spun că am râs cu hohote, nu e genul ăla de umor. Dar am zâmbit mult! MULT! Apare È™i o poveste cu pisici, aÈ™adar evident că m-a cucerit! 🙂

despicable me

Faptul că am început prima săptămână din an cu atât de multe animații m-a făcut să trezesc puțin copilul din mine, motiv pentru care am acum o energie deosebită. Dacă vreți să primiți și voi o doză din ea, organizați o seara de vizionat animații bune și efectul va fi garantat!

Voi ați văzut producțiile despre care v-am vorbit acum? Care v-a plăcut (cel) mai mult?