O sa încep prin a mărturisi: sunt o leneşă. 🙁 Am început să scriu această cronică încă de vineri, după ce am fost joi la avanpremieră. Apoi m-am lăsat prinsă în tot felul de evenimente (politice ÅŸi nu) ÅŸi am lăsat draft-ul neatins. Åži nu e filmul care să merite asta. Chiar nu!

Mi-a plăcut teribil de mult “The Dark Knight Rises”! Avea destule ingrediente încât sa fie un film aÅŸteptat de mine (îmi place Nolan ca regizor, Christian Bale e unul din actorii mei preferaÅ£i, celelalte două filme au fost pe gustul meu), dar am avut grijă să nu îmi setez aÅŸteptări înalte pentru a nu fi dezamăgită. Prima dezamăgire, credeam eu, am încasat-o când am aflat că în rolul Cat Woman va fi Anne Hathaway. Deci… RETRAG orice am spus. ÃŽmi fac mea culpa de a nu fi avut mai multă încredere într-un regizor pe care îl stimez mult ÅŸi în abilităţile sale de a face un casting bun. Anne Hathaway a jucat atât de bine rolul acela, încât nu îmi pot imagina cum ar fi fost o altfel de distribuÅ£ie. Pentru mine EA rămâne The Real Cat Woman. A fost o pată de culoare în toată atmosfera dark din film.

Multă lume spune că au fost puţin cam multe clişee. Poate. Dar mi se pare că filmul este genial în ciuda clişeelor folosite. Indiferent de acestea, indiferent de faptul că anti-eroul nu e prea complex şi e mai lipsit de culoare decât Joker sau Two-Face, indiferent de finalul mai puţin noir decât destinul personajului principal, nimeni nu poate nega faptul că acest film este SPECTACULOS. Acesta este cuvântul care tronează asupra acestei producţii: spectaculos!

O să evit să îl povestesc, pentru că ÅŸtiu că mulÅ£i dintre voi încă nu l-aÅ£i văzut ÅŸi nu vreau să vă stric plăcerea de a descoperi singuri povestea ÅŸi secvenÅ£ele preferate. O să va spun doar că în topul meu personal intră momentul în care Bruce Wayne o cunoaÅŸte pe Selina, asaltul de la stadion (care apare ÅŸi în trailer – mi se parte foarte-foarte bine montat), momentul FlorenÅ£a (ambele secvenÅ£e) ÅŸi bătălia finală.

Efectele speciale sunt foarte bine realizate, apreciez în mod deosebit că nu au jucat cartea 3D-ului, coloana sonoră mi s-a părut că îşi îndeplineÅŸte bine rolul creator în ceea ce priveÅŸte atmosfera ÅŸi emoÅ£ia (nu e o surpriză, Hans Zimmer ÅŸtie ce face, m-a convins încă de la “Lion King” :p). Finalul lasă loc pentru o continuare, dar nu îmi dau seama ce regizor va accepta provocarea de a merge mai departe cu povestea, preluând ÅŸtacheta de la standardele pe care Nolan le-a impus.

Eu am avut ÅŸansa de a vedea filmul la avanpremiera de la Băneasa Grand Cinema Digiplex – pentru acest lucru îi mulÅ£umesc Claudiei si celor de la Mountain Dew. Pe cei din urmă îi mai felicit ÅŸi pentru surpriza pregătită invitaÅ£ilor, la finalul filmului: un print magnetic cu fotografia făcută la intrare. Al meu deja ÅŸi-a ocupat locul de onoare în casă. (revin pe seară cu dovada)

Vouă cum vi s-a părut cel mai aÅŸteptat film cu eroi al anului? 🙂