… adica pentru mine. Am gasit un articol scris de un barbat si care doreste sa elimine probelemele dintr-un cuplu prin cateva simple sfaturi adresate ei. Se adreseaza mai ales cuplurilor casatorite sau care macar locuiesc impreuna. Eu nu stiu cat a cugetat stimabilul domn la aceste concluzii, dar eu ii spun ca daca as putea, m-as inscrie in Asociatia de Protectie a Mediului, dupa ce am citit articolul. De ce? A batut atat de mult campii, ca mi-e mila de ei.

Sa incepem:

1. Daca vine suparat, lasa-l in pace. Tot are sa-si descarce sufletul. Nu-i pomeni ca s-a stricat frigiderul, ca vecinul a scuturat covoarele pe rufele proaspat intinse, ca pustiul a luat nota mica la romana, etc. Nu toarna gaz peste foc. – incepe cat de cat ok. E o regula generala ca atunci cand cineva este suparat, e mai bine sa nu ii dai vesti proaste decat daca e absolut necesar. O bere ar fi mai buna. Nu e o mare descoperire… Mai bine se oprea aici!…

2. “Daca intirzie mult si mincarea s-a sleit, matusa sosita din provincie a plecat suparata… nu-1 intreaba: <Unde ai stat pina acum?> … Glumesti, nu? Hmmmm… adica ar fi ceva de genul:

EL: Draga, ajung pe la 7 seara.

EA: Perfect. Azi avem musafiri, stii, nu?

EL: Desigur. Trebuie sa iau ceva?

EA: O sticla de vin rosu ar fi buna.

EL: Ok, ne vedem diseara!

Se face 7.30 – nu ajunge, se face 8-nu ajunge, se face 10-nu ajunge, etc. Iar eu NU trebuie sa il intreb! In ce lume? Fratilor, fiti seriosi! Sa nu mai vorbim ca un om normal, daca intarzie, ANUNTA! Si daca nu o face, implicit te vei ingrijora. Iar daca apare pe la 10, in loc de 7, nonsalant… chiar crezi ca exista cineva care sa isi pastreze cumpatul? Da? Ia gateste tu 3 ore, invita-ti parinti si eu ma ocup sa iti traga nevasta/prietena teapa. Sa vad cum NU o intrebi tu unde a fost…

3. Daca e preocupat, lucreaza la ceva, scrie, citeste, se documenteaza, studiaza. Nu-1 deranjeaza din cinci in cinci minute, intrebindu-1: „Nu vrei o cafea, citronada, prajitura?” In schimb, deschide usa fara zgomot si-i asaza alaturi cafeaua, citronada sau prajitura, apoi dispare. Ca o aratare.” – nu stiu ce femei ai cunoscut tu pana acum, dar eu nu stiu prea multe ARATARI. Asta ar fi una la mana. Apoi… daca are de lucru, o va face la munca. Acasa e acasa, la munca e la munca. Nu e o asa mare arta sa inveti sa separi medile. Daca citeste sau face orice alta activitate care nu implica doi… e foarte ok, se mai intampla. DAR… de ce as aseza cafea/citronada/etc. in fata cuiva care poate NU vrea asa ceva?! Ii pun in fata tot frigiderul… nu o sa il enerveze deloc! Good thinking! Eventual poate imi da si un premiu, ca am fata cuminte. Pardon! Aratare cuminte!

4. “Daca vrea sa plece din oras singur, lasa-l. Nu-1 intreaba unde se duce si cu cine. Daca e sincer, va spune acest 1ucru nesilit, iar daca-1 caracterizaza nesinceritatea, de ce sa-1 intrebi ?” – hahahahaha! Asta e buna! In visele tale! Daca pleaca undeva singur si NU iti spune motivul, destinatia si insotirorii (ceea ce mi se pare de bun simt… nu, nu e un interogatoriu. E doar ceva de respect si bun simt ca intr-un cuplu, mai ales casatorit, sa stii si tu de soarta celuilalt.), ultima problema pe care o va avea barbatul ala va fi faptul ca va incepe sa il intrebe ce si cum.

5. “Daca e atotstiutor, lasa-l in pace. Candva poate va demonstra singur ca nu are dreptate, nu il contrazice niciodata.” – Da, asta e cheia fericirii. Unde ai fost tu, Zen al relatiilor, pana acum?! (NOT!)

Astea sunt cele 5 marete sfaturi… 5 sfaturi si de 5 ori sintagma “Lasa-l in pace!” Deci, cheia fericirii in cuplu este miserupismul si individualismul! In curand o sa aflu ca un cuplu reusit este cel format dinntr-o singura persoana… (NOT!)