Ați auzit de stilul de aerobic Felina? Nu? Ar trebui omologat. Cei care îl practică sunt, desigur, posesorii de pisici. Posesorii de pisici care vor să facă aerobic acasă. Ca mine, de exemplu.

ÃŽn urma cu câteva zile (să tot fie două săptămâni) am luat decizia că stilul meu complet sedentar dăunează grav formelor feminine. Mai ales că aparent metabolism ca la 18 ani nu poÈ›i avea decât până la 24. Deprimant, È™tiu. Sunt încă în fază de negare… ÃŽn fine, ideea e că am zis pa-pa liftului, deplasărilor zilnice cu maÈ™ina È™i mi-am impus să introduc în rutina zilnică 20-30 de minute de miÈ™care. Aerobic, dans sau alergat.

Urăsc să fac sport, așadar dacă tot m-am decis să îl fac, măcar bani să nu dau pe el. Deci fără abonament la sală. Ce are aerobicul acasă? E bun și ăla. Ei bine, iată-mă pe mine punându-mi bunele intenții în practică: mi-am luat salteluță, am citit despre rutinele pentru începători, am urmărit 2-3 tutoriale, m-am apucat să fac din exerciții, mi-am rugat consortul mai exersat în ale sportului să mi le corecteze și aia a fost.

Ce aveam să descopăr, însă, e că una dintre pisicile mele e fascinată de noua mea rutină (aproape) zilnică. Nu, nu Figaro. El crede (doar) în somn. Miss Altheea. O fi în gena de prințesă, o fi în faptul că ea e mult mai jucăușă, nu știu ce o fi. Tot ce știu e că dacă îmi făceam probleme că poate nu mă vor ajuta exercițiile alese, că-s prea simple, acum nu mai îmi fac! Pentru că e o aventură să faci aerobic cu o pisică neastâmpărată!

aerobic felina

De cum vede că îmi iau salteluța, țup și ea de pe unde își face veacul și se așeaza lângă mine. Fac abdomene? Ok. La coborâre mă așteaptă o labă în ochi. Ca atare fie le fac foarte repede, ca să nu aibă timp de inițiativă, fie le fac foarte lent ca să fie plictisită. Oricare soluție aleg, îmi folosesc mușchiul din plin. Fac exerciții de picioare gen ”fluturele” sau ”scorpionul”? îmi doresc să las la final piciorul jos de tot pentru că deja ”simt dureri pe care nu mai pot să le-ndur”? Să fiu sănătoasă, că e ea pe salteluță, așa că aș face bine să îmi mai țin echilibrul 1 minut. Fac sărituri? Super, ea face antrenament de vânătoare! Așadar, aș face bine să fiu atentă la unghiul în care sar, că poate îi fac coada afiș.

Concluzia e că dacă în prima zi, când domnișoara nu a fost pe fază și a dormit în timpul sesiunii de aerobic, după 20 de minute, simțeam doar o umbră de febră musculară, la a doua ședință, după implicarea ei activă, am aflat exact câți mușchi am în corp și nicio aspirină nu îi face să pară mai prietenoși! Poate în altă viață o fi fost instructor, cine știe?

Aventurile domniÈ™oarei le puteÈ›i urmări de ieri È™i pe Facebook, căci după ultima ei năzdrăvănie am decis că trebuie să împrăștie zâmbetele È™i dincolo de apartamentul 15. Desigur, ca un părinte responsabil ce sunt, nu am putut face diferenÈ›ieri între ei. AÈ™adar… Miss Altheea ȘI Don Figaros sunt de ieri online.