Nu e un secret că iubesc animalele. Cum probabil deja nu mai e un secret că am o slăbiciune aparte pentru pisici. DeÅ£in în proprietatea personală două exemplare. Cele mai reuÅŸite, evident. (Nu, nu încerci să convingi un posesor de pisici că nu ale lui sunt cele mai reuÅŸite.) Sau mai bine spus, ele mă deÅ£in pe mine… E prima lecÅ£ie pe care o înveÅ£i.

Posesorii de pisici experimentează în viaţă o serie de schimbari şi trăiesc diferit de restul oamenilor. Sunt nevoiţi să regândească normele sociale şi să dezvolte aptitudini pe care nici nu ştiau că le au.

Ca posesor de pisici vei bea mai multe lichide calde, deoarece riÅŸti să răceÅŸti mai des. Cum aÅŸa? Păi pătura nu îţi mai aparÅ£ine în primul rând Å£ie. Bătălia pentru un colÅ£ de căldură este, în general, pierdută de stăpân, felinele având un simÅ£ al proprietăţii mai bine dezvoltat decât el. Åži când vei decide să pui piciorul în prag ÅŸi să tragi brutal pătura de sub micuÅ£ele creaturi… ele vor adopta o poziÅ£ie ÅŸi expresie într-atât de dragălaÅŸe încât te vei simÅ£i un fel de monstru inuman ÅŸi vei renunÅ£a la iniÅ£iativă. Uneori vei privi cumva nostalgic covoraÅŸul pufos de lângă pat…

Un posesor de pisici dezvoltă abilitatea de a-şi folosi corect si precis mâinile, în timp ce doarme. Va şti să efectueze corect operaţiunea de mângâiat şi scărpinat pe lânga mustaţile micii creaturi, a cărei nevoie de afecţiune nu ţine cont de oră sau zi. Stăpânul se va adapta, căpătând aceasta abilitate. Sau îşi va lua un super anti-cearcăn. Iar apoi se va adapta.

Un posesor de pisici are mâncarea micuÅ£elor creaturi trecută pe lista de cumpărături, înainte de orice altceva. NU VREI să rămâi fără. Nu vei putea dormi, nu vei putea lucra, nu vei putea să înduri feÅ£ele pline de mustrare de fiecare dată când vor trece pe lângă castronul gol. Dacă se ajunge la momentul în care castronul îţi este adus la picioare de către felină… este grav! Ai întrecut orice limită. Åži într-un fel sau altul, vei plăti.

Un posesor de pisici are neapărat în dotare un laser. Åži îl foloseÅŸte cu entuziasmul unui copil de 8 ani, indiferent de vârsta sa reală. Dezvoltă adevărate trasee prin casă, astfel încât pisica să nu se plictisească niciodată. Åži nici el! Stăpânul, bineînÅ£eles, le va arăta “trucul” acesta tuturor invitaÅ£ilor săi. Nu doar o dată!

Un posesor de pisici are ca ritual, o dată pe săptămână, să meargă de-a buşilea, cu o coadă de mătură după el, încercând să scoată de sub diversele obiecte de mobilier din casă, mingiuţele (şi restul jucariilor) pisicii. Aceasta îl va urma şi nu va părăsi locul până când nu i se vor scoate TOATE jucăriile pe care, cu acurateţe, ştie că le-a băgat acolo.

Un posesor de pisici va dezvolta diverse sisteme pentru a baricada vazele cu flori. Acestea nu mai sunt un cadou pentru el, ci pentru feline. Singura manieră în care vaza poate rămâne în picioare este să fie întărită, de jur împrejur, cu diverse cutii. Un drum la Bamboo ar trebui să vă ajute să găsiÅ£i ceva care să fie ÅŸi estetic, nu doar util. Frunzele buchetelor de flori, însă… nu vor mai ajunge niciodată să se usuce în forma intactă.

Un posesor de pisici are nevoie mereu de 5 minute în plus pentru a fi gata să iasă pe uşă. Lui i se adaugă ca timp de pregătire ÅŸi folosirea rolei de strâns părul de pe haine. Åži, uneori, fix înainte să iasă pe uşă va vedea o făţucă atât de tristă din cauza plecării sale, încât va cădea în capcana de a da un ultim pupic, o mângâiere în plus… ÅŸi aÅŸa va ieÅŸi pe uşă cu 1% din pisică alături de el, în ciuda minutelor pierdute pentru a înlătura urmele.

Acestea sunt doar câteva din aspectele vieţii unui posesor de pisici. Poate v-aş scrie mai multe dacă nu ar fi nevoie să îmi fac un ceai. Azi-noapte am pierdut bătălia pentru pătură şi în dimineaţa aceasta resimt efectele.

Voi aveţi animăluţe de casă? Cum sunt aventurile alături de ele?