Sunt unele prietenii care rezista in timp, peste schimbari si prefixe. Sunt unii oameni alaturi de care te simti exact ca in momentul in care i-ai cunoscut. Alaturi de care ai aceleasi vise, sperante, trairi ca in anii de liceu. Sunt oameni alaturi de care crezi mereu ca poti avea lumea la picioare. Sunt unii oameni care simt ca tine, in acelasi moment cu tine. Cu care te intelegi din priviri. Alaturi de care poti avea momente de tacere fara a parea bizare…

Sunt oameni care te dezamagesc, dar pe care ii iubesti la fel de mult. Sunt oameni pentru care iti faci griji, pentru care te framanti si te consumi ca nu ii poti ajuta cand o iau pe un drum gresit. Si pentru care, legat de maini si de picioare in actiuni concrete… te rogi. Indiferent de crezurile tale religioase. Te rogi sa le fie bine, sa fie in siguranta. Ocrotiti de rele si protejati… exact asa cum sunt in inima ta.

Sunt unii oameni a caror tacere si absenta doare mai mult decat a altora. Sunt unii oameni care iti intra in suflet si nu iti mai ies niciodata. Sunt oameni care iti ridica moralul, cand nu te astepti sa o mai faca nimic. Sunt oamenii alaturi de care te simti liber, tanar si cool. Sunt oameni alaturi de care vrei sa dansezi. Alaturi de care nu iti e teama sa fii stupid. Sunt oameni care se entuziasmeaza la orice proiectel al tau… cat de mic si imbecil. Sunt oameni care iti iau cercei fara nicio ocazie speciala, pentru ca stiu ca faci colectie. Sunt oameni care cand zambesc, te fac si pe tine sa zambesti.

Sunt unii oameni cu care ai dori sa iti petreci restul vietii. Cu care ai vrea sa iti petreci sarbatorile, care ai vrea sa fie in primul rand la evenimentele din viata ta. Sunt unii oameni care au zambet verde…

Sunt oameni care rar iti spun ca te iubesc, dar cand o fac le simti vulnerabilitatea si sinceritatea, mai mult decat pe a oricui. Sunt persoane care stiu ce cuvinte sa foloseasca si cand. E O PERSOANA care mi-a scris candva: “Prietenia nu se masoara in frecventa cu care te vezi cu o persoana sau in densitatea cuvintelor in momentele de stat impreuna. Imi dau seama, pe masura ce trece timpul, ca prietenia inseamna sa ramai pe aceeasi lungime de unda, sa stii cand sa taci, cand sa asculti… Iar prin prisma aceasta a viziunii mele esti si ramai prietena mea. Stiu ca nu ne vedem des, ca nu vorbim pe cat am vrea, dar te simt acolo si imi e atat de usor sa fiu EU pe bune cand sunt cu TINE. Fara strategii, fara ipocrizii, fara paravane.  Cu slabiciuni, frustrari, impliniri si asa mai departe.”

Pentru mine exista o persoana alaturi de care imi aduc aminte de noptile albe, de cafeaua din zori si de drumul spre nori. Alaturi de care am urcat prima oara pe o scena mare. Care a impartit cu mine primele aplauze, primele esecuri si primele reusite. Careia i-am zis prima ca vreau sa fac regie de film. Care m-a incurajat prima. Care nu a uitat niciodata de ziua mea. Exista o persoana alaturi de care am plans, am ras, m-am enervat, am facut tampenii, am cunoscut oameni minunati… sau mai putin minunati (pe care i-am parodiat mai apoi). Exista o persoana alaturi de care pot fi RED. Care vrea sa fiu RED. Pentru ca asa o completez. Este o persoana alaturi de care mi-am trait cei mai frumosi ani din viata. E o persoana pe care o simt acum mai departe decat in alte dati. Si care imi lipseste. Si de care mi-e dor… caci e singura persoana din viata mea alaturi de care cafeaua chiar are gust. Gust de Green Hours.